Avertizare pentru lotul Moraviţa 1 – cine tergiversează dosarul primeşte pedeapsă mai...

Avertizare pentru lotul Moraviţa 1 – cine tergiversează dosarul primeşte pedeapsă mai grea

12
DISTRIBUIȚI

Cei 69 de inculpaţi din lotul Moraviţa 1, trimişi în judecată de DNA pentru şpagă şi contrabandă cu ţigări, au avut, astăzi, primul stamora 7 ptermen de judecată la Curtea de Apel Timişoara. Atmosfera a fost una irespirabilă, acuzaţii şi avocaţii înghesuindu-se ca sardelele în sala care s-a dovedit neîncăpătoare. Pe parcursul şedinţei, unii dintre inculpaţi au preferat să rămână pe hol şi să intre în sala de judecată doar când au fost strigaţi. Judecătorul a anunţat, în deschiderea dezbaterilor, o serie de reguli pentru ca procesul, extrem de complex, să se desfăşoare în bune condiţii – nici o cerere procesuală nu va fi luată în seamă dacă nu va fi indicat temeiul de drept şi nu va fi indicate fila şi volumul la care se face referire în dosar, inculpaţii şi avocaţii au fost avertizaţi să nu încerce tergiversarea dosarului pentru că toate aceste tentative se vor sancţiona la final, iar în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi cine va încerca să încetinească mai mult procesul va primi o pedeapsă mai grea.


Unul dintre inculpaţi a solicitat restituirea a 5.000 de euro ridicaţi în timpul percheziţiei, rămânând confiscată doar suma de 200 de euro, care acoperă prejudiciul reţinut în sarcina acestuia prin rechizitoriu.

În cazul a 30 dintre inculpaţi instanţa a pus în discuţie instituirea interdicţiei de a părăsi ţara. Cei în cauză şi apărătorii acestora au cerut respingerea acestei soluţii, unii dintre inculpaţi invocând faptul că şi-au găsit de muncă şi sunt obligaţi să părăsească România. În cazul altora, apărarea a invocat faptul că acuzaţii au fost eliberaţi sub control judiciar de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu anumite restricţii valabile pe perioada întregului proces şi nu se mai poate institui şi alte măsuri asiguratorii. Instanţa urmează să decidă prin încheiere. Cum mai mulţi inculpaţi au cerut termen pentru a-şi angaja apărător,  următoarea dată a fost stabilită pe 28 septembrie, judecătorul spunând că la acest termen se pot prezenta doar cei care-şi vor recunoaşte faptele, în conformitate cu prevederi procedurii simplificate de a se declara vinovat conform faptelor reţinute prin rechizitoriu, şi vor să beneficieze de reducerea cu o treime a pedepsei. După ce se va finaliza procedura simplificată, urmează să se judece în procedură normală şi situaţia celorlalţi inculpaţi.

12 COMENTARII

  1. DIN PACATE TRAIM INTR-O TARA CU REGIM TOTALITAR UNDE OAMENI AU AJUNS LA DISPERARE, DE FAPT ASTA SE SI VREA PENTRU TOTI OAMENI DE RIND DE CATRE ACEST REGIM BASESCIAN. MARE RUSINE ROMANIA MEMBRA UE.L-AM CUNOSCUT PERSONAL, AM LUCRAT CU EL ANII TRECUTI;UN OM DEOSEBIT MEREU CU ZIMBETUL PE BUZE MARE PACAT. DUMNEZEU SA-L IERTE!

  2. Je cel mai mult se bucura ca Luci Mitroa ot Blaskovits a dat spaga inapoi. Adeca, de fapt, a depus’o intr’un cont la CEC (un leu depui, maine el va face pui) si a venit cu tzidula’n instanta, de iera judicele Mircea Greierasu’ Cretz sa puna pe melodie versurile:
    „La banii care s’au itzit
    E cale atat de lunga
    Ca zeci de ani au trebuit
    Shpagii sa ne ajunga”.
    Bai maestre (atentie, tonu’ este a lu’ maestru Tomitza Caragiu, cum iti placea matalutza sa’l imiti pe terasa la Bana la o partida de crucias), deci Bai Maestre, doar 900 de roni ai incasat spaga la Foeni? Pai, matalutza ne crezi prosti de prosti? Sau tu esti dus de tot daca nu’ma atat ai luat spaga? Daca doar 900 de roni ai luat spaga si pentru asta patimesti, inseamna ca intr’adevar nu m’am inselat asupra ta, desi la un moment dat chiar imi schimbasem parerea despre tine. Si cand iti pune Doamne Doamne, mana’n cap si tu nu percutezi, inseamna ca ai facut de ras tagma vamesilor.
    In rest, ce sa mai zic. Geaba o strigat Greierasu’ Cret ca o sa vaza cei ce nu percuteaza la solicitarile instantei, da’ parca o sa vad cum vamesii si politzai o sa fie „loviti de cefertecate medicale” cu boli care mai de care exotice. Apropo, oare spaguita cronica exista.
    Inchei cu vorba ciorcovatzului: Sa amanati bineeeeee.

  3. degeaba vrei sa te ascunzi domnule bota sub numele de aburici , hai ca nu mai merge cu abureala!!!!!iar pt mubarak ce -mi doresti tu mie iti doresc eu tie !!!!!!!!

  4. Mai iuliska, de unde sa’l stie Botza pe sculer matritzeru’ Luci Mitroa ot Blaskovits. Pai Botza era la liceu cand Mitroa juca crucias la Gradina Banateana cu fiul derectorului Cartis, cu fiul derectorului Lintia si altii.
    Botza nu avea de unde sa stie astea. Era mititel pe vremea aia.
    Oricum Mitroa a urcat mult pe scara sociala de la sculer matriter la 6 Martie sa ajungi cogeamite militsitu’ de frontiera, mare lucru. Si sa iei spaga numa’ 900 de roni, astai clar prostie pe fatza.
    Inchei cu vorba ciorcovatzului: Sa derectoriti bineeeee.

  5. Lasa vrajala ca toti s-au prins cine e bota si pe unde a umblat si ce stie , asa ca n are rost sa ne mai „aburesti” mai „aburici”!!!!!!!!!!

  6. Mai iulishka je m’am plictisit de cate ori a trebuit sa le esplic unor incuiati ca tine ca nu sunt ziarist. Deci nu sunt Botza, nu sunt Tibor Ochis, nu sunt Dinu, nu sunt Sergiu, nu sunt Gigi, nu sunt Adi, nu sunt Mircea, etc. etc.

    SUNT ABURICI DE MEHALA.

    Inchei cu vorba ciorcovatzului: Sa aburiti bineeeee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.