Preşedintele, organu’ neputincios şi umilinţa

Preşedintele, organu’ neputincios şi umilinţa

9
DISTRIBUIȚI

Problema de sistem din Ministerul de Interne a fost rezolvată, în stilu-i caracteristic, de preşedintele Traian Băsescu. Acesta a găsit imediat vinovaţii – „sunt împotriva menţinerii în Poliţie a persoanelor angajate „de pe stradă”, care nu au o pregătire, o Şcoală de Poliţie. Am vorbit cu ministrul Berca după atacul de la coafor, sunt pentru înlocuirea poliţiştilor fără pregătire”. Chestiune serioasă care se va discuta şi în CSAT. Datul afară doar pe acest criteriu aduce aminte de vremurile comunismului când unii erau daţi afară doar din cauza originii nesănătoase. Într-o ţară normală, criteriile de dat afară  ar fi fost eficienţa şi profesionalismul.


Sau poate „sita” ar trebui reglată pe apropierea poliţiştilor de clanurile mafiote. Că nu este un interlop mai răsărit ca în spatele lui să nu dai de vreun „organ”. Degeaba are şcoală de poliţie şi nu este decât un infractor protejat de uniforma statului. Această nouă vânătoare de vrăjitoare nu are nimic de a face cu curăţirea adevărată a sistemului de putregai.  După ce stârpirea şpăgii din vămi s-a făcut doar cu eliminarea câtorva pioni, care au fost înlocuiţi de alţii mult mai strângători, dirijaţi de aceleaşi personaje rămase la butoane, acum organu’ neputincios al statului este ascuns după perdeaua de fum a eliminării celor veniţi din afara sistemului. Nu spun că nu sunt şi multe „pile” care au ajuns să poate uniforma statului fără să merite, dar, dacă sistemul ar fi fost cu adevărat unul profesionist,  acestea nu ar fi rezistat mai mult de câteva luni. Şi pentru că tot vorbea Traian Băsescu de umilinţa de a fi preşedinte, mai trebuie să lămurească doar cum stă treaba cu puţinii profesionişti care mai sunt prin Interne, umiliţi zilnic de un sistem corupt şi mafiot.

9 COMENTARII

  1. cum isi va da ministrul afara,primul sau adjunct si secretar de stat,pe motiv ca e un inginer hidrotehnician,ajuns chestor,fara sa fi facut o zi de academie de politie?Sau se aplica numa la agenti si unii ofiteri…?

  2. aici Presedintele are dreptate!
    un singur exemplu dar care este emblematic. renumitul fane celular ajuns la gradul de colonel fara scoala si cu trecut de schimbator de valuta adus de excrocul de general medrea in sistem. si ca el sunt cu miile.

  3. DA,sunt de acord cu presedintele,pe care nu il sustin in multe alte probleme,are dreptate cand spune ca trebuie eliminate elementele din MAI,care au intrat fraudulos,pe usa din spate a ministerului,folosindu-se de pilele si relatiile sau cumetriile avute in sistem.Nu s-a tinut cont din ce mediu provin,ca au fost agricultori,tractoristi,contrabandisti,traficanti de droguri,de carne vie,schimbatori de valuta(tepari),analfabeti,psihopati,daca au pus in plic suma potrivita au ajuns in sistem,agenti sau chiar ofiteri,multi dintre ei ajungand sa conduca birouri sau servicii dintr-un inspect.de politie,avand in subordine zeci sau sute de oameni,unii f.bime pregatiti,profesionisti din toate pct.de vedere.De aceea nu functioneaza sistemul.
    Ar trebui facuta o eveluare pe criterii de sanatate mintala ,in primul rand,profesianale,si de integrare intr-un sistem si intr-un colectiv,pt.ca sunt mari probleme de acomodare,mai ales cand vii de pe strada si in viata ta nu ai condus si nu ai impartit cu nimeni o coaja de pita.Daca s-ar fi tinut cont de astfel de criterii,nu am fi avut elicoptere la MORAVITA,nu ar fi fost familii distruse psihic.BRAVO BASE,SPER SA SI FACI CE AI SPUS!!!

  4. Domnul presedinte poate a uitat cine conducea ministerul de interne in perioada angajarilor din sursa externa, angajari care s-au facut in special la politia de frontiera.Si Tarsanoaga a ajuns chestor, nu?Cei care au platit sa fie incadrati in sistem sa aiba puterea sa-si ceara banii inapoi.Sa nu le fie rusine, ca e dreptul lor.

  5. veniti sa vedeti mafia din caras severin in frunte cu Saptebani si Maghiar……care este ofiter fara studii de specialitate….cum au dat afara politisti de frontiera cu studii….sa vedeti cate procese sunt pe rol…..or sa fie inchisi….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.