Scandal electoral pe tema statuii Fecioarei Maria

Scandal electoral pe tema statuii Fecioarei Maria

1
DISTRIBUIȚI

Statuia Fecioarei Maria, vandalizată cu ceva vreme în urmă, şi inagurată ieri,  a devenit subiect de dispută electorală între UDMR Timiş şi Primăria Tmişoara. Şeful UDMR Timiş, Francisc Halasz, acuză că cei de la Primărie s-au grăbit să inaugureze statuia tocmai în campanie, uitând să renoveze şi  monumentul aferent. „ Asociaţia Femeilor Maghiare din Timişoara a strâns 3.200 de semnături pentru restaurare. Şi noi am contribuit, dar nu am vrut să ducem gestul în zona politicului.


În semn de recunoştinţă, cei de la primărie ne-au invitat la ceremonie. Am primit emailul după eveniment”, a comentat Halasz. Violeta Mihalache, director de comunicare al Primăriei Timişoara, spune că inagurarea statuii restaurate s-a făcut ieri pentru că atunci au fost gata lucrările. „Ne-am grăbit să repunem statuia, iar lucrările de renovare continuă. Nu este vorba de nicio campanie electorală. Dacă nu se executau lucrările nu se reproşa că nu s-au făcut, iar dacă s-au făcut ni se spune că facem campanie”. Cât despre invitaţie, Mihalache a explicat că ştirea a apărut în mai multe ziare, iar informaţia era publică. Şi chiar dacă îi acuză pe cei de la primărie că folosesc statuia în scop electoral, Halasz nu e nici el mai prejos: „astfel de acţiuni, precum cea desfăşurată de comunitatea noastră pentru restararea statuii, sunt dovezi clare că este nevoie de noi în Consiliul Local Timişoara, şi că minoritatea magiară trebuie să aibă reprezentare”.

1 COMENTARIU

  1. In stilul consacrat primaria Timisoara, si aici ma refer la viitorii fosti edili, fac totul numai de ochii lumii, si daca se poate numai in camapnie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.