Suflare în vânt, seară dedicată lui Bob Dylan, la Timişoara

Suflare în vânt, seară dedicată lui Bob Dylan, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

O seară dedicată poeziei şi muzicii lui Bob Dylan va avea loc mâine, de la ora 19, la Librăria Cărtureşti Mercy. Evenimentul pornește Bob Dylande la cartea “Suflare în vânt – 100 de poeme ale lui Bob Dylan traduse de Mircea Cărtărescu”. Evenimentul va fi moderat de realizatorul de emisiuni muzicale radio şi TV, Mimo Obradov, care îi aduce alături pe Ioan Constantin Dandu şi Victor Andrieş, iar pe fundal vor răsuna piesele lui Bob Dylan, interpretate de Sonatic Acoustic Duo şi Călin Bârcean.

„Ideea organizarii unei seri dedicate lui Bob Dylan la Cărtureşti, unde am susţinut, în vara anului trecut o seară de aniversare a 50 de ani de la apariţia grupului The Rolling Stones, a venit odată cu apariţia cărţii.


 Mi s-a părut propice, fiind vorba de alăturarea a doi designeri ai culturii universale (Dylan) şi naţionale (Cărtărescu) care, ambii au avut şi exercită încă o influenţăa remarcabilă asupra celor cu antenele active. În următoarea mea carte, Peste rock şi după roll, am inclus un capitol în care descriu impactul pe care îl are un concert al lui Bob Dylan asupra cuiva care i-a urmărit cariera şi i-a ascultat muzica încercând să deşluşească versurile şi semnificaţiile pe care le ascund cuvintele, gesturile şi atitudinile lui în diverse perioade, începând din anii 1960.  Mi s-a părut ideal ca trăirile şi poveştile legate de ceea ce înseamnă Dylan pentru mine să le împărtăşesc cu Victor Andrieş şi Nelu Dandu, doi oameni care se hrănesc cu muzică. Nu putea lipsi nici audiţia cântecelor lui Dylan şi pentru că mi se pare că e mai potrivit să le ascultăm în varianta live i-am invitat pe cei de la Sonatic şi pe Călin Bârcean“, ne-a declarat Mimo Obradov. Intrarea la acest eveniment este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.