Turneu de badminton internațional la Timișoara. Ce concurs inedit propun organizatorii

Turneu de badminton internațional la Timișoara. Ce concurs inedit propun organizatorii

0
DISTRIBUIȚI

animona hutu

Timișoara găzduiește și anul acesta un turneu internațional de badminton, dedicat atât seniorilor, cât și juniorilor. Li-Ning Romanian International, organizat de Federația Română de Badminton, va aduce în capitala Banatului sportivi din 36 de țări, de pe cinci continente, iar premiile laureaților se ridică la o valoare totală de 5000 de euro. Pe parcursul a patru zile, din 14 până în 17 martie, sportivii se vor întrece în măiestrie în Complexul Banu Sport.

Li-Ning Romania International este nivelul următor al Banu Invest International Badminton Championships, care se desfășoară la Timișoara din 2006, schimbând titulatura odată cu sponsorul principal. Anul acesta s-au înscris 170 de sportivi, dintre care doi s-au retras până acum. Anul trecut lista număra 186 de sportivi la început, marcând astfel un record de înscrieri. După retrageri, au rămas 161 de concurenți. La ediția de anul acesta vor participa și sportivi din Asia, între care naționala de juniori a Coreei, aflată în turneu în Europa. ”Este o șansă pentru sportivii români să joace meciuri alături de sportivi din Asia”, a declarat președintele Federației Române de Badminton, Animona Huțu.

La această ediție nu vor fi prezenți sportivi care au concurat la Jocurile Olimpice de la Londra, spre deosebire de anul trecut. Tot săptămâna aceasta are loc un concurs important în Elveția, Swiss Open, iar o parte dintre sportivii bine cotați vor juca în Țara cantoanelor. ”Anul trecut am avut sportivi mai bine cotați, deoarece era an olimpic și mulți au venit aici, pentru că aveau mai multe șanse să adune puncte.


Oricum, pentru Turneul de la Timișoara este mai bine că se suprapune cu Swiss Open, și nu cu etapele de campionat, deoarece atunci cu siguranță nu ar veni sportivi din țări cu performanțe”, a explicat vicepreședintele Federației Române de Badminton, Ștefan Nyari. Directorul de concurs este Florin Posteucă, multiplu campion național la simplu, cu 10 titluri, dar și la dublu masculin, dublu mixt și cu echipa.

Competiția se lansează oficial joi, de la ora 10.00, iar ultimele meciuri vor avea loc la ora 18.00. Între orele 9.00 și 18.00 vor juca participanții turneului miercuri, în a doua zi de concurs. Partidele de badminton vor deveni mai palpitante sâmbătă, când de la ora 10.00 până la 13.30, sunt programate sferturile de finală. Semifinalele se vor disputa în aceeași zi, între 16.00 și 19.30. Finalele turneului vor avea loc duminică, de la ora 10.00.

Concurs de fotografie pentru profesioniști și amatori

Cum Timișoara candidează pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, organizatorii au hotărât să invite atât profesioniștii, dar și amatorii, la un concurs de fotografie cu imagini de la competiție, împărțiți pe două secțiuni. Fiecare participant trebuie să introducă în concurs două fotografii, plus o imagine opțională. Cele două fotografii obligatorii principale trebuie făcute pe perioada concursului și se folosesc pentru jurizare, în timp ce fotografia opțională poate avea o tematică sportivă generală și se folosește pentru a oferi juriului date suplimentare despre calitățile fotografului.

Fotografii trebuie să aibă în vedere că accesul este interzis în zona de joc, respectiv zona din interiorul perimetrului delimitat de panourile de reclamă de pe marginea terenurilor, pentru a nu perturba buna desfasurare a turneului. Organizatorii interzic de asemenea folosirea blițurilor. Participanții pot găsi orice informații suplimentare legate de concurs la „welcome office”. La secțiunea de profesioniști premiul va fi o expoziție la City Business Center, iar la cea pentru amatori câștigătorul va beneficia de un voucher ce poate fi folosit pentru tipărirea de fotografii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.