Echipamente de ultimă generație pe bani UE pentru bolnavii de cancer

Echipamente de ultimă generație pe bani UE pentru bolnavii de cancer

0
DISTRIBUIȚI

coplata-spital

Bolnavii de cancer care se tratează la Clinica de Radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Timişoara au o șansă în plus la viață. Printr-un proiect transfrontalier, clinicile de Radioterapie din Timişoara şi Szeged au primit peste o jumătate de milion de euro pentru achiziţionarea unei aparaturi medicale moderne, implementarea unor sisteme de televideoconferinţă şi pregătirea medicilor care vor utiliza echipamentele de ultimă generaţie.


Astfel, pacienţii din cele două oraşe au şansa de a avea acces la tehnologia modernă, datorită căreia vor beneficia de servicii şi tratamente mai bune. „Proiectul a crescut calitatea serviciilor tratament. Acum avem posibilitatea ca pentru cazurile mai deosebite să ne consultăm cu colegii din străinătate şi să oferim tratament corespunzător pacienţilor într-un timp mai scurt”, a afirmat Sorin Dema, şeful Clinicii de Radioterapie din Timişoara.

Proiectul finanţat din fonduri europen a început în urmă cu trei ani, 500.000 de euro au costat echipamentele moderne de diagnosticare a cancerului, iar aproape 40.000 de euro au fost folosiţi pentru implementarea sistemului video de comunicare între Timişoara şi Szeged. În acest an s-a finalizat ultima parte a acestui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.