Întrebare fără răspuns concret: când se dezbate bugetul pe anul 2013 pentru...

Întrebare fără răspuns concret: când se dezbate bugetul pe anul 2013 pentru Timişoara UPDATE S-a decis ziua dezbaterii

0
DISTRIBUIȚI

IMG_9448

Misterul rămâne cuvânt de ordine în Primăria Timişoara chiar şi atunci când vine vorba de proiectele care îi afectează pe toţi timişorenii. Vorbim despre proiectul de buget pentru anul 2013, care a fost publicat pe site-ul primăriei, dar pentru care nimeni nu ştie când se va face dezbatere publică, asta deşi edilul şef Nicolae Robu a anunţat că bugetul va fi votat în prima săptămâna din luna aprilie.

Conform acestuia, municipalitatea timişoreană are de dat 1.299.106.000 lei pentru anul 2013, din care 550.466.000 de lei sunt alocaţi pentru funcţionare,  476.309.000 de lei pentru dezvoltare , 91.223.000 de lei pentru investiţii, 285 de milioane de lei pentru cheltuielile de personal şi 12 milioane de lei pentru servicii din sănătate.


Anul trecut, municipalitatea a avut un buget de 980 de milioane de lei. Proiectele importate pentru oraş care vor primi finanţare pentru acest an sunt: pasajul din Piaţa Victoriei, Sala Polivalentă a Politehnicii  7 milioane de lei, precum şi Centrul Intermodal Regional de Transport Marfă Remetea Mare, realizat în colaborare cu Regionala CFR şi Consiliul Judeţean Timiş.

Cel mai probabil, consilierii locali se vor întruni joi pentru a vota bugetul. Practic, asta înseamnă că primăria Timişoara ar mai putea face dezbatere miercuri, în condiţiile în care anunţul ar fi postat pe site mâine. În aceste condiţii, dezbaterea pe tema bugetului ar putea semăna cu cea pe tema regulamentului arhitectural, unde mai puţin de zece oameni au fost prezenţi în sală pentru că primăria a anunţat târziu evenimentul.  Conform departamentului de comunicare al PMT, singurul care poate oferi detalii legat de data la care va avea loc dezbaterea, având în vedere că edilul şef nu a ţinut briefing de presă, este viceprimarul Dan Diaconu care a nu a putut fi contactat telefonic.

UPDATE În urmă cu puţin timp, pe site-ul primăriei a apărut un mesaj care anunţă dezbaterea publică. Astfel, PMT va organiza miercuri, 3 aprilie, începând cu ora 15,00, la sediul municipalităţii, în sala de consiliu de la etajul I, o dezbatere publică pe marginea proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului local al Timişoarei pe anul 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.