O clădire s-a prăbuşit în India. Cel puţin 29 de oameni au...

O clădire s-a prăbuşit în India. Cel puţin 29 de oameni au murit

0
DISTRIBUIȚI

bombay_crash

Cel puţin 29 de persoane, majoritatea muncitori şi membri ai familiilor acestora, au fost ucise în urma prăbuşirii unei clădiri aflate în construcţie la periferia oraşului Bombay, în vestul Indiei, a anunţat, astăzi, poliţia, potrivit Mediafax. Imobilul de şapte etaje s-a prăbuşit aseară ca un castel de cărţi, într-un morman de oţel şi moloz, care împiedica eforturile salvatorilor de a căuta supravieţuitori.

Salvatorii au acţionat toată noaptea trecută pentru a înlătura molozul şi a degaja supravieţuitori, care au fost evacuaţi, ulterior, pe tărgi improvizate. Doi bebeluşi au fost găsiţi, provocând strigăte de „Allah Akbar” în mulţime, a declarat un fotograf AFP.


„Cel puţin 29 de persoane au murit. Am salvat alte aproximativ 60 de persoane, dintre care unele sunt rănite”, a declarat K.P. Raghuvanshi, un reprezentant al poliţiei în districtul Thane, la aproximativ 35 de kilometri de Bombay. Majoritatea victimelor erau muncitori veniţi la Bombay pentru a găsi de lucru în domeniul construcţiilor. Aceşti imigranţi indieni sunt plătiţi cu câteva sute de rupii (sub zece euro) pe zi. Ei îşi aduc, adesea, soţia şi copiii pe şantiere, pe care trăiesc în perioada cât au de lucru, uneori sub nişte simple prelate.

Administraţia civilă locală a anunţat că anchetează accidentul şi că va inspecta clădiri ce au fost construite recent în cartier, în care locuiesc membri ai clasei medii, la periferii. „Imobilul (care s-a prăbuşit) era o construcţie fără autorizaţie. Vom ancheta şi vom prezenta un raport”, a dat asigurări pentru AFP Sandeep Malwi, un purtător de cuvânt al municipalităţii din Thane.

Potrivit cotidianului Hindustan Times, cele şapte etaje au fost construite în mai puţin de patru luni, cu materiale de proastă calitate. Prăbuşirea unor clădiri este frecventă în India, o ţară în care o puternică creştere economică a condus la apariţia a numeroase structuri de mai multe etaje, ridicate fără respectarea normelor şi, uneori, fără autorizaţie. În noiembrie 2010, 69 de persoane au murit, iar alte peste 80 au fost rănite, la New Delhi, în urma prăbuşirii unui imobil aflat în construcţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.