Casa Albă anunţă adoptarea tuturor măsurilor de precauţie necesare, după ameninţările Phenianului

Casa Albă anunţă adoptarea tuturor măsurilor de precauţie necesare, după ameninţările Phenianului

0
DISTRIBUIȚI

white-house

Casa Albă a afirmat ieri că Statele Unite adoptă „toate măsurile de precauţie necesare” în urma ameninţărilor cu un atac nuclear din partea Coreei de Nord, dând asigurări că nu este surprinsă de comportamentul Phenianului, informează Mediafax. Întrebată în mod expres despre aparenta deplasare de către autorităţi a unei rachete pe coasta de est a Coreei de Nord, o operaţiune dezvăluită de ministrul sud-coreean al Apărării, preşedinţia americană a declarat că este la curent cu acest eveniment, dar s-a abţinut să îl comenteze în mod specific.

„Pot să vă spun că am văzut informaţiile de presă (despre această rachetă) şi că vom continua să supraveghem îndeaproape situaţia în peninsula coreeană, a declarat Jay Carney, un purtător de cuvânt al preşedintelui Barack Obama.

Anterior, ministrul sud-coreean al Apărării Kim Kwan-jin a declarat, în Parlament, că racheta respectivă este susceptibilă să parcurgă „o distanţă considerabilă”, dar că nu este capabilă să atingă partea continentală a teritoriului Statelor Unite.


El a recunoscut că nu ştie dacă racheta este armată. Carney a apreciat că „există elemente familiare” în declaraţiile regimului nord-coreean, care a evocat eventuale lovituri nucleare împotriva Statelor Unite. Acest lucru alimentează totuşi „în mod evident preocuparea” Washingtonului. „Adoptăm toate (măsurile) de precauţie necesare”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.