Transfer controversat în politica timișeană. Primarul din Deta a schimbat echipa

Transfer controversat în politica timișeană. Primarul din Deta a schimbat echipa

1
DISTRIBUIȚI

Petru Roman, primarul liberal al localității timișene Deta, a trecut oficial în tabăra PSD.

„Petru Roman, primarul orașului Deta, și Luchian Savu, primarul comunei Șandra, doi oameni gospodari, care n-au nevoie de prea multe prezentări, pentru că-i știți, îi cunoașteți. Sunt doi oameni performanți din administrația publică locală. Orașul Deta are peste 50 de proiecte în implementare în diverse stadii. (…) Sunt doi primari care în 2020 au câștigat ca membri ai PNL, iar în 2024 vor candida din partea PSD”, a spus Alfred Simonis, președintele filialei, în conferința de presă în care a fost făcut anunțul.

„Fac acest lucru din două motive, cel mai important este faptul că PSD este în momentul de față un partid reformat, a pornit într-o direcție bună.


M-au convins cu probleme legate de administrația locală. Am avut în ultimul timp mai multe discuții cu domnul președinte Simonis și cu alți lideri au partidului la nivel național și județean. Am avut discuții și cu colegii mei primari din Timiș, care ne înțelegem foarte bine, și am înțeles că una dintre prioritățil eprincipale ale PSD-ului î următorul mandat vor fi proiectele legate de comunitățile locale, printre care și ale orașului Deta. Al doilea motiv, dumneavoastră știți foarte bine că am semnalat de mai multe ori că am fost nemulțumiți de modul în care se împărțeau banii de cofinanțare pentru aceste proiecte. Nu vreau să intru în amănunte, nu am nimic cu foștii mei colegi din PNL, doar cu acest tandem nociv care conduce în acest moment filiala județeană”, a spus Petru Roman.

În 2020, Roman a candidat și a câștigat un nou mandat de primar, deși prin sentință definitivă din 2018 a fost găsit incompatibil și în conflict de interese pentru că a semnat mai multe contracte cu firme în care era acționar, lucru dezvăluit de PRESSALET.ro în 2012.

 

1 COMENTARIU

  1. Toate incercarile disperate ale primarului demis din Sandra, Savu Luchian, de a scapa de demisie au dat in sfarsit gres. Fostul primar demis este disperat ca nu-i mai curg banii, plocoanele, obtinute din smecherii la primaria Sandra si mai mare frica are de datul de socoteala pentru fapte ilegale comise in cele 3 mandate de primar si 2 mandate de viceprimar.
    Incearca din disperare sa-si puna pe fiu-sau sa candideze la functia de primar. Savu Luchian traieste intr-o lume apusa de demult, cand vechilii, boierii, fanariotii si chiar comunistii…taiau si spanzurau !
    Nimic nu a facut transparent ci totul in secret pentru el so familia lui.
    Aceasi vina o au si secretara primariei si contabila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.