Propunere revoluţionară a candidatului REPER pentru problema transportului în comun din Timişoara

Propunere revoluţionară a candidatului REPER pentru problema transportului în comun din Timişoara

2
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Fost membru USR, dar acum critic vehement al administraţiei Fritz, Raul Olajos a dezvăluit la PRESSALERT LIVE obiective concrete pe care le va realiza dacă va fi ales primar al Timişoarei. Printre altele, candidatul REPER propune ca transportul în comun să fie gratuit şi scăderea la minimum a impozitului pe proprietăţile nerezidenţiale.

„Eu propun implementatori şi nu strategii şi poveşti. Vin cu obiective în viziunea noastră implementabilă şi realizabile într-un mandat. Propun elemente precum un parc pe an de mandat. Dacă nu pot să-l fac pentru că am constrângeri de locaţii, restructurez câte un parc. Patru parcuri în patru ani sau restructurare completă, structurală, a celor patru parcuri. Îmi spun instructorii că nu au poligon. E nevoie de poligon unde să-şi încerce, nu pe stradă unde să se chinuie. Vreau să fac un poligon, o chestie concretă, în şase luni. Putem să-l punem la dispoziţie, elemente de detaliu, atât timp cât e în patrimoniul oraşului noi decidem cum facem.


Vrei să stimulezi transportul în comun, oricum îl subvenţionezi 90%, fă-l gratis! Fă-l gratis pentru că oricum scoţi bani din buget pentru el. Dacă tot nu eşti capabil să-l eficientizezi într-un raport cost de mic, fă-l gratis şi încearcă să stimulezi transportul”, a spus Raul Olajos.

„Nu chinui proprietarii de spaţii. Ai 5.000 de proprietari de spaţii de SAD-uri, iar tu mi te duci cu maxim istoric cu impozit de 1,95% care oricum se duce tot către chiriaşi, către mine ca şi clienţi. Fă şi tu ca Clujul, îl propun tot 1%, nu vii şi revoluţionezi. Încearcă să ai imaginaţie şi să corelezi managerial că e un cub Rubik, dacă vreţi, un management nu este o faţetă. Degeaba faci toate culorile galbene până aici, că nu rezolvi, nu se rezolvă o faţetă şi dupaia alta, ci trebuie structural, tu când scazi un venit într-o parte trebuie să ai capacitatea să oxigenezi în partea cealaltă. Propun elemente punctuale, sunt destul de multe, nu sunt cai verzi pe pereţi, nu mi-e nici mie greu să vorbesc de concepte, de mobilitate, de dinamism, de artere nu ştiu de care, dar în realitate plantez în cel mai bun caz ca fosta administraţie. Dincolo de asta e nevoie de experienţă operaţională. Dincolo de legislaţie, dincolo de infuzie de bani dintr-o parte în alta sau blocaje guvernamentale. Oamenii ăştia nu pot gestiona activităţi de zi cu zi departamentale ale subordonatelor pentru că nu au făcut asta în viaţa lor şi cei care au făcut nu prea vin”, a adăugat candidatul REPER.

„Vreau o Timişoară dinamică, confortabilă şi competitivă. Să nu o văd sub Cluj, sub Oradea sau sub Iaşi, că eu sunt timişorean şi vreau să fiu fruncea şi asta e şi crucea şi destinul nostru!”, a concluzionat Olajos într-o frază viziunea sa pentru oraşul de pe Bega.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.