CH Poli află mâine câţi străini va putea avea în lot. De...

CH Poli află mâine câţi străini va putea avea în lot. De ce militează Gațu pentru mai mulți români

1
DISTRIBUIȚI

cristian-gatu

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Handbal se întrunește mâine și va decide câţi străini vor putea avea echipele în lot pentru un meci. Sezonul acesta a fost permis un număr maxim de cinci străini, dar intenţiile federalilor sunt să restrângă cifra. Cei de la CH sunt direct interesaţi de decizia de mâine, deoarece aşteaptă să facă următoarele transferuri în funcţie de hotărâre.

Până acum, Poli are 11 jucători, 10 sub contract, plus Iulian Halcă împrumutat de la HCM Constanţa. Timişorenii au acum doi străini în lot, pe extrema dreapta Milan Torbica, născut în Bosnia şi pe interul stânga, georgianul Irakli Chikovani, adus vara aceasta de la echipa de pe locul trei, HC Odorhei. Oficialii aşteaptă să vadă la câţi străini va da Federaţia undă verde pentru a completa echipa. Preşedintele Federației Române de Handbal Cristian Gaţu ar vrea să restrângă numărul de străini. Ar fi de acord însă pentru mai mulți străini la un club dacă cei care vin peste numărul stabilit sunt jucători cu selecţii la naţionalele ţărilor din care vin. Gaţu a explicat că ar putea să rămână cinci străini și dacă cluburile ar vrea să facă un campionat de tineret, dar echipele de handbal au refuzat invocând lipsa banilor.


„În problema străinilor probabil sunt în conflict cu mulţi, inclusiv cu politicienii. Nu sunt împotriva importului de jucători, din contră, dar cei care vin să reprezinte modele pentru copiii noştri. Or, din actuala generație de străini care împânzeşte handbalul românesc nu sunt jucători care să aibă măcar o selecţie la echipa lor naţională. Probabil sunt mai ieftini, dar nu ajută la creşterea nivelului handbalului românesc. În plus, cu cât sunt mai mulţi jucători străini, logic, cu atât sunt mai puţini jucători români, iar prezenţa prea numeroasă a străinilor impietează asupra echipei naţionale, căreia-i scade baza de selecţie. Avem doar vreo două extreme drepte române pentru naţională. Echipele care aduc mulţi străini sunt cele care vor o performanţă imediată, să câştige un campionat. Pentru cupele europene sigur că sunt liberi să aibă câţi străini vor, dar campionatul românesc e în interesul handbalului românesc. Iar acea vrăjeală că ne opunem liberei circulaţii a europenilor, este o vrăjeală. Dacă ne căutăm loc de muncă în Franţa, ne primeşte cineva?”, a declarat Cristian Gaţu, în 31 mai, când a fost la Timişoara la aniversarea Liceului cu Program Sportiv Banatul.

CH Poli vrea să aducă un coordonator de joc străin, post pe care în acest moment echipa nu are pe nimeni. În funcţie de decizia Federaţiei, echipa va aduce şi alţi străini şi va completa lotul cu români. Până acum, jucătorii români sub contract cu CH Poli sunt Mihai Timofte, Tudor Stănescu, Florin Vasiliu, Andrei Sânteiu, Gabriel Daninfel, Cristian Arseni şi Levente Szentpeteri, plus Iulian Halcă, împrumutat. Echipa se va reuni în data de 10 iulie la Timişoara. Din sezonul viitor, Federatia a decis deja că se vor acorda trei puncte la victorie, nu două ca până acum, iar ierarhia generală se va stabili după play-off şi play-out, ca la baschet şi volei.

Foto: www.sptfm.ro

1 COMENTARIU

  1. Gatu e un sclerozat nesimtit, depasit de vremuri! Sa ne spuna „maria sa” citi jucatori romani de (mare) valoare nu „prind echipele” lor de club din cauza strainilor??? Raspund eu pina ii vine mintea la cap betivului: nici unul!

    Chestia asta cu nr. limitat de straini se practica de ani de zile, tot la solicitarea lui Gatu, o copie in miniatura a lui Mircea Sandu. Ei, ce performante a obtinut nationala Romaniei datorita acestui mod de „aparare” a „valorilor” locale? Aud? Citi jucatori romani de „talie mondiala” au aparut datorita acestei decizii? Aud?

    Papagalilor, nu strainii sunt de vina ca romanii nu pot da doua pase si nu pot cistiga un singur punct in calificari, nu sa se califice pentru turneele finale europene si mondiale!

    Problema e ca haimanalele de jucatori romani, stiind ca nu le este amenintat locul in echipa de club, se plafoneaza, asta fara sa mai amintesc de faptul ca, piata fiind redusa, cer salarii pe care nu le-ar primi in alta tara!

    Jenant!

    PS: Si daca ar fi un singur strain acceptat in fiecare echipa de campionat, treaba asta ar trebui anuntata din timp, nu in 12 iunie!

    necazul e ca cluburile nu-si cunosc propriul interes, altfel ar da de pamint cu Gatu si haita din Consiliul de administratie! Toate cluburile maraie, dar nu musca niciunul!
    Rusineeee!

    In loc sa se uite la meciurile din cupele europene, sa vada cum se pune acolo problema strainilor, Gatu si companaia se uita probabil la Animal Planet, sa vada cum se scarpina de paduchi idolul lor, berbecali!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.