EXCLUSIV Unul dintre comisarii de la Garda Financiară acuzaţi de luare de...

EXCLUSIV Unul dintre comisarii de la Garda Financiară acuzaţi de luare de mită a spus tot

1
DISTRIBUIȚI

02

Surpriză la judecarea de către Curtea de Apel Timișoara a recursului făcut de comisarul de la Garda Financiară Arad, Remus Doban, la decizia tribunalului de a-i respinge cererea de liberare provizorie sub control judiciar. Doban a fost prins în flagrant de DNA împreună cu colegul său, Sebastian Zeicu, luând şpagă de la patroana unei firme de transport din Caransebeş. Procurorul a cerut respingerea recursului pe motiv că „în cursul zilei de ieri, certitudinile pe care le aveam, au fost întărite de declaraţia inculpatului Zeicu, care a recunosc integral faptele comise, inclusiv modul în care se acţiona şi se împărţeau banii. Încă de când nu ştia de activitatea de urmărire penală, Doban a încercat să păstreze aparenţa de legalitate completând în fals în registrul de control.


Există presupunerea rezonabilă că lăsat în libertate  ar putea influenţa desfăşurarea urmăririi penale şi a procesului”, a susţinut procurorul.

Avocatul Radu Zandomeni a cerut eliberarea clientului său pe motiv că „aveţi în faţă un comisar al Gărzii Financiar, un personaj cu atribuţii deosebite, care a dat dovadă, în cei 15 ani de activitate, de competenţă şi experienţă. A făcut parte dintr-o echipă de control împotriva căreia s-a organizat o acţiune de infracţiune flagrantă. A dat dovadă de-a lungul timpului de probitate morală şi profesională deosebită. Faptul că a făcut parte dintr-o echipă de control, nu înseamnă că a avut o înţelegere cu colegul său. Face parte din categoria comisarilor de o exigenţă la limita suportabilului pentru firmele pe care le controlează”. Instanţa a rămas în pronunţare. Tot astăzi, Tribunalul Caraş Severin, judecă o cerere de liberare provizorie sub control judiciar a lui Zeicu.

1 COMENTARIU

  1. Cred ca Justitia este cea care trebuie sa se pronunte in cel mai corect si legal mod posibil!…Iar daca „presupusi” vinovati se stiu curati poate ar fi bine sa se roage Domnului pentru „o justa decizie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.