EXCLUSIV Unul dintre comisarii de la Garda Financiară acuzaţi de luare de...

EXCLUSIV Unul dintre comisarii de la Garda Financiară acuzaţi de luare de mită a spus tot

1
DISTRIBUIȚI

02

Surpriză la judecarea de către Curtea de Apel Timișoara a recursului făcut de comisarul de la Garda Financiară Arad, Remus Doban, la decizia tribunalului de a-i respinge cererea de liberare provizorie sub control judiciar. Doban a fost prins în flagrant de DNA împreună cu colegul său, Sebastian Zeicu, luând şpagă de la patroana unei firme de transport din Caransebeş. Procurorul a cerut respingerea recursului pe motiv că „în cursul zilei de ieri, certitudinile pe care le aveam, au fost întărite de declaraţia inculpatului Zeicu, care a recunosc integral faptele comise, inclusiv modul în care se acţiona şi se împărţeau banii.


Încă de când nu ştia de activitatea de urmărire penală, Doban a încercat să păstreze aparenţa de legalitate completând în fals în registrul de control. Există presupunerea rezonabilă că lăsat în libertate  ar putea influenţa desfăşurarea urmăririi penale şi a procesului”, a susţinut procurorul.

Avocatul Radu Zandomeni a cerut eliberarea clientului său pe motiv că „aveţi în faţă un comisar al Gărzii Financiar, un personaj cu atribuţii deosebite, care a dat dovadă, în cei 15 ani de activitate, de competenţă şi experienţă. A făcut parte dintr-o echipă de control împotriva căreia s-a organizat o acţiune de infracţiune flagrantă. A dat dovadă de-a lungul timpului de probitate morală şi profesională deosebită. Faptul că a făcut parte dintr-o echipă de control, nu înseamnă că a avut o înţelegere cu colegul său. Face parte din categoria comisarilor de o exigenţă la limita suportabilului pentru firmele pe care le controlează”. Instanţa a rămas în pronunţare. Tot astăzi, Tribunalul Caraş Severin, judecă o cerere de liberare provizorie sub control judiciar a lui Zeicu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.