Kim Jong-un ar fi distribuit „Mein Kampf” unor oficiali nord-coreeni de rang...

Kim Jong-un ar fi distribuit „Mein Kampf” unor oficiali nord-coreeni de rang înalt

0
DISTRIBUIȚI

Erstausgabe_von_Mein_Kampf

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a oferit mai multor oficiali de rang înalt din cadrul regimului comunist exemplare din „Mein Kampf”, de Adolf Hitler, încurajându-i să se inspire din carte, a anunţat ieri un site de ştiri al unor transfugi nord-coreeni, informează Mediafax.


Articolul, care are la bază mărturii sub protecţia anonimatului ale unui oficial nord-coreean aflat în post în China, a fost reluat de marile ziare sud-coreene astăzi.

„Subliniind că Hitler a reuşit să reconstruiască Germania imediat după înfrângerea în Primul Război Mondial, Kim Jong-un a dat ordin ca al Treilea Reich să fie studiat cu atenţie şi a cerut să fie trase învăţăminte de ordin practic”, potrivit sursei citate de site. Kim Jong-un a relevat rolul sportului în unificarea poporului german în jurul proiectului nazist şi îi încurajează pe nord-coreeni să facă exerciţii fizice.

Redactată de către Adolf Hitler în timpul unei detenţii, în 1924, în urma unei tentative de puci, cartea „Mein Kampf” conţine elemente autobiografice şi ideologia nazismului. Începând din 1936, cartea a devenit cadoul pentru căsătorie oferit de stat cuplurilor germane. Un om de afaceri nord-coreean, intervievat de New Focus International, a evocat un zvon persistent în rândul elitei de la Phenian, potrivit căruia Kim Jong-un a studiat îndeaproape istoria hitleristă în timpul studiilor sale, în Elveţia. Unica dinastie comunistă din lume, familia Kim conduce Coreea de Nord cu o mână de fier de peste şase decenii. Kim Jong-un, în vârstă de aproximativ 30 de ani, i-a urmat la putere tatălui său Kim Jong-il, mort în decembrie 2011.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.