Începe operațiunea „câinele la control”. Ce spune Robu despre acțiunea de sterilizare...

Începe operațiunea „câinele la control”. Ce spune Robu despre acțiunea de sterilizare a cățeilor care nu sunt de rasă

1
DISTRIBUIȚI

nicolae_robu_AP-1024x682

Timișorenii care au animale de companie vor trebui, în curând, să deschidă ușa inspectorilor de la primărie, care vor verifica dacă patrupedul corespunde ultimelor reglementări locale. Edilul-şef Nicolae Robu a anunţat astăzi cum se va face acest control.

„Avem o HCL care prevede sterilizarea câinilor care nu sunt de rasă.


Există obligaţia deţinătorilor de astfel de câini să îi declare, să îi îngrijească, să îi ducă la medic. Din această săptămână se vor face controale mai ales în cartierele cu case unde sunt ţinuţi mai mulţi astfel de câini pentru a ne asigura că cetăţenii care ţin câini au grijă de ei aşa cum trebuie, inclusiv că au grijă să îi sterilizeze pentru a nu pune municipalitatea în situaţia de a proceda la valuri repetate de eutanasieri. Noi am dori să rezolvăm această problemă a câinilor cu cât mai puţine eutanasieri, însă legea este foarte clară, câinii prinşi de pe străzi care nu sunt adoptaţi în termenul prevăzut de lege, respectiv care nu au loc în adăposturi, trebuie să fie eutanasiaţi ca să nu se ajungă la eutanansiere la o dimensiune mare. Este necesar să nu mai fie trimişi câini pe străzile oraşului. Or, câinii provin din gospodăriile celor ce ţin câini”. Robu a insistat că singura soluţie pentru rezolvarea problemei este sterilizarea animalelor din gospodării.

1 COMENTARIU

  1. Dear Mr. Mayor
    I beg you truely not to allow that slaughtering of the dogs and cats in your distrikt. My heart is bleeding and I am really sorry for every animal that has to loos its live.
    sincerly
    Antonia Läubli

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.