Profesorul Nicolae Robu a explicat de ce pică elevii la bacalaureat

Profesorul Nicolae Robu a explicat de ce pică elevii la bacalaureat

9
DISTRIBUIȚI

robu01

Primarul Nicolae Robu, profesor universitar şi fost rector vreme de opt ani de zile la Universitatea Politehnica din Timişoara, a descoperit de ce pică elevii din România la BAC. În cadrul conferinţei de presă de vineri de la primăria Timişoara, unde edilul şef a încercat alături de senatorul Ben-Oni Ardelean şi consilierul ministrului Educaţiei, Stelian Fedorca, să descopere o metodă de a convinge elevii şi părinţii de faptul că a urma o şcoală profesională nu este nicidecum o ruşine şi că fiecare om are talentul său, Robu a clarificat că elevii trebuie, în funcţie de dotări, să urmeze cursuri care li se potrivesc.


Edilul a accentuat faptul că din păcate în România tinerii ajung să înveţe cot la cot cu cei bine dotaţi intelectual, ajungând mai apoi să susţină un examen de Bacalaureat nediferenţiat în urma căruia rămân cu senzaţia că sunt slab pregătiţi sau chiar proşti. Robu a mai precizat şi că un bun meseriaş trebuie să fie la fel de apreciat ca şi un avocat sau un profesor, fiind nu unul muncitor şi unul intelectual, ci ambii profesionişti pe domenii diferite.

9 COMENTARII

  1. Lucrurile stau exact cum explica profesorul Nicolae Robu, la acea întâlnire. Bacalaureatul nediferențiat, cu subiectele cu grad înalt de dificultate girate de către ne-profesorul Daniel Funeriu (care a fost numit la 38 de ani ministru al educației, deși nu avusese carte de muncă până la acea vârstă, astfel că dezastrul indus dinadins în sistemul școlar de toate nivelurile nu este de mirare) a condus la drame de ordinul zecilor de mii și la câteva tragedii, adică la moartea unor tineri abia ieșiți din adolescență. Păcat că unii au memorie scurtă și se pricep la școală cât bolovanul, astfel că au aplaudat transformarea școlilor în închisori, cu prețul achiziționării pe sume foarte mari a materialelor de supraveghere (când sistemul este subfinanțat grav și cînd au fost rapid „fabricați” peste 150.000 de analfabeți, prin închiderea de școli și transformarea în navetiști a altor sute de mii de copii, preadolescenți, adolescenți). Foarte „pedagogice” măsuri, desigur! Tonul ironic din prima frază a articolașului este fără rost, spre a rămâne în sfera eufemismelor.

  2. Pai asta sustinea si Ceausescu, mai Sclav de vamesi si securisti! Pletele te fac un un fel de guru acum? Esti specialist in orice? Sau ti-ai amintit involuntar ca ai fost PCR ist?

  3. CINE SE IA DE ROBU ORI O FACE POLITIC ORI NU STIE PE CE LUME TRAIESTE CAT A FOST RECTOR A SCHIMBAT TOTAL FATA POLITEHNICII (FARA EXAGERARE CEL MAI MODERN CENTRU DIN TARA SI NU NUMAI), REFERITOR LA MITA – NU CRED CA EXISTA CINEVA SA SPUNA CA A DAT SPAGA LA ROBU, IAR CINE CRITICA PROIECTELE DANSULUI, NU ESTE TIMISOREAN . TOATE PIEDICILE PE CARE LE INTAMPINA SANT DE NATURA POLITICA SAU DIN INVIDIE .-A FOST PROPUS MINISTRU AL EDUCATIEI DE ADVERSARII POLITICI CARE SI-AU DAT SEAMA DE CAPACITATE LUI IN DOMENIUL INVATAMANTULUI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.