Părinți transformați în călăi – sute de copii înfometați sau puși să...

Părinți transformați în călăi – sute de copii înfometați sau puși să muncească în loc să meargă la școală

0
DISTRIBUIȚI

copil

Sute de copii din județul Timiș trăiesc drame cumplite. Neglijați, înfometați sau exploatați prin muncă de proprii părinți, acești micuți nu mai au parte de o copilărie de care să-și amintească cu plăcere, ci de una în lacrimi. În județul nostru au fost sesizate, în acest an, aproape 300 de cazuri în care copiii au fost neglijați de cei care le-au dat viață. ῍Au fost cazuri în care minorii au fost trimiși la muncă, nu au primit mâncare, neîngrijiți sau opriți de la școală ca să muncească.


Din cele 296 de cazuri care au fost sesizate la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș în anul 2013, 136 provin din mediul urban῍, a declarat Smaranda Marcu, purtător de cuvânt al DGASPC Timiș.

În momentul în care se consideră că viața și sănătatea copiilor este pusă în pericol, asistenții sociali îi iau pe micuți din sânul familiei și îi mută într-un centru de plasament sau în centre de urgență pentru copiii abuzați. Însă, de cele mai multe ori, părinții se angajează că o să se schimbe și nu-și vor mai tortura copiii, astfel că micuții rămân în continuare în îngrijirea părinților, dar sunt monitorizați de reprezentanții DGASPC Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.