Atelierul de înfrumusețare interioară, locul unde evadezi din cotidian

Atelierul de înfrumusețare interioară, locul unde evadezi din cotidian

0
DISTRIBUIȚI

atelier de fapte bune 1

Cunoscută pentru campania ”Un OM dă mai departe”, dar și pentru proiecte de voluntariat prin care au sprijinit familii nevoiașe,  asociația ”Look Inside” din Timișoara a împlinit doi ani de zile. Cu această ocazie a dat startul deschiderii unui atelier unic din Timișoara – ”Atelierului de înfrumusețare interioară.” Creat din energia, resursele și generozitatea a zeci de oameni, atelierul a fost inaugurat, vineri, pe strada Gheorghe Lazăr, nr.8 opt. După o sesiune de Jam Session și Healing sound, a urmat piesa ”Eppur Si Muove” a Teatrului ”Thespis”. Între timp, organizatorii au povestit cum au transformat, în doar o săptămână, un simplu apartament într-un atelier de înfrumusețare interioară.


”Experiența dobândită cu asociația ”Look Inside” ne-a ajutat foarte mult. La început, când am propus ideea, feedback-ul nu a fost unul pozitiv, și ni se spunea că oamenii nu vor aprecia un loc unde totul este gratuit. Dar ne-am gândit că nu eștii ceea ce ai, ci ești ceea ce dăruiești. Pentru noi acest atelier înseamnă acasă”, spune Denise, membră ”Look Inside”.

Apartamentul unde vor avea loc ateliere de meditație, dans, terapie, yoga, lecții de sănătate sau seri de film, este împărțit în patru cămăruțe, a căror pereți sunt pictați în funcție de specificul atelierului: Atelier de auto-cunoaștere, Atelier de vindecare, Atelier de fapte bune sau Atelier de creație. 12 pictori au realizat decorul și peste 100 de oameni i-au ajutat pe organizatori cu donații, de la căni, tacâmuri, până la covoare, perne sau perdele. Pentru săptămâna viitoare sunt pregătite 23 de ateliere, unde oamenii care simt nevoia să evadeze din cotidian sunt așteptați să participe. Denise povestește că scopul atelierelor e să-i ajute pe oameni să se regăsească, să își aducă aminte de copilărie și să se simtă ca acasă într-un loc plin de magie și iubire. ”Atelierul de înfrumusețare interioară” este deschis de la 10.00 la 22.00, iar dimineața funcționează ca ceainărie. ”Nimic nu costă nimic. Fiecare lasă cât dorește și cât are. Totodata, avem nevoie de oameni pentru ca atelierul să rămână deschis. Cu toții trebuie să fim dispuși să dăruim”, mai spune Denise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.