De ce licitaţiile pentru mari proiecte merg greu în România. O explicaţie...

De ce licitaţiile pentru mari proiecte merg greu în România. O explicaţie „Robu-ştiinţifică”

2
DISTRIBUIȚI

robu acvariu

Deşi s-a ferit să facă declaraţii belicoase pe tema subiectului Spitalului de Copii din Timişoara, edilul şef Nicolae Robu nu a rămas insensibil la acuzele deputatului Sorin Grindeanu. Iniţiator al campaniei DA.Reuşim Împreună, pesedistul a declarat la debutul acestei luni că autorităţile locale şi-au bătut joc de sprijinul primit de la guvern în anul 2013. Mai exact, deputatul vorbea despre cei 5.000.000 de lei veniţi pentru construcţia unei noi aripi de clădire la spital care nu au fost folosiţi, proiectul fiind încă în stadiul licitaţiei.

În cadrul conferinţei de presă de la Primăria Timișoara, povestind despre proiectele sale, edilul şef Nicolae Robu, a accentuat, ca orice profesor, problema desfăşurării licitaţiilor -„orice achiziţie publică ia timp indiferent dacă e vorba de proiecte cu finanţare locală sau alte finanţări îţi trebuie achiziţie publică începând cu studiul de fezabilitate pentru proiect şi apoi pentru contractarea executantului unui proiect”.


Apoi, Robu a oferit detalii şi despre gestionarea corectă a investiţiilor pe fonduri europene. „Foarte multe proiecte în ţară au clacat în ţară din cauză că nu s-a reuşit licitarea în timp util. Dacă nu le duci le bun sfârşit ai după riscuri ca o parte din cheltuieli să nu îţi mai fie rambursate, dar riscul cel mai grav este de a nu ţi se deconta nimic. De aceea rata de implementare a fost foarte redusă şi este şi acum. E greu să pui în practică aceste proiecte şi din punct de vedere tehnic şi al managementului, dar şi a asigurării cashflow-ului necesar pentru ca proiectul să poată avansa în condiţii bune.”

 

2 COMENTARII

  1. Mai frate, eu credeam ca doar noi aradenii suntem vitregiti de soarta prin vointa alegatorilor, cu Ghe. Falca primar, care face ce vrea el cu bugetul judetului (aprpo, gurile rele zic ca aprox. 20% din bugetul local vor merge catre firmele PD-L-iste care vor castiga…desigur, licitatiile). Deci se pare ca si primarul vostru cunoaste cu siguranta sistemul de a face un caiet de sarcini astfel incat sa castige cine trebuie. Durata mare de timp, de la pregatirea licitatiei pana la desemnarea castigatorului se datoreaza „negocierilor” cu toti cei care considera ca „au dreptul la o bucatica din felia cu „cascaval”. Conform proverbului „nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase” primarul vostru se va bucura la vara de minunatii palmieri si…posibil de o vanzare la un pret mai bun a sediului PSD.
    http://goguflorincatalin.wordpress.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.