Băsescu: Sunt lucruri diferite unirea cu Republica Moldova şi cererile de autonomie...

Băsescu: Sunt lucruri diferite unirea cu Republica Moldova şi cererile de autonomie în Ţinutul Secuiesc

1
DISTRIBUIȚI

traian basescu la targul produselor traditionale01_resize

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Iaşi, răspunzând unei întrebări, că „unirea cu Republica Moldova şi cererile de autonomie teritorială în Ţinutul Secuiesc sunt lucruri diferite”, adăugând că merge des în Covasna şi Harghita iar „oamenii de acolo nu au chef de zâzanie”, scrie Mediafax. Traian Băsescu a fost întrebat, în cadrul dezbaterii organizate de Fundaţia Mişcarea Populară, dacă crede că în cazul în care România se uneşte cu Republica Moldova ar putea fi alimentate cererile de autonomie teritorială a unora în ţara noastră. „Sunt lucruri diferite unirea cu Republica Moldova şi cererile de autonomie teritorială în Ţinutul Secuiesc.


Noi vorbim de unire în interiorul UE cu Republica Moldova. Nu cred că poate exista o legătură între apropierea Republicii Moldova de România, dar şi de UE, şi intenţiile separatiste ale unora. Merg destul de des în Covasna şi Harghita, iar oamenii de acolo nu au chef de zâzanie, de separatism şi de izolare. E doar abordarea unor politicieni, iar eu aş fi mai puţin alarmat de chestiunea asta, chiar dacă uneori ne deranjează modul cum îşi sărbătoresc zilele naţionale”, a spus şeful statului.

El a afirmat că Ucraina a ajuns la situaţia actuală din cauza naţionalismului şi a corupţiei, iar la fel s-a întâmplat şi în fosta Iugoslavie. „Acolo (n.r. – fosta Iugoslavie), tot naţionalismul a fost cel care a făcut să se destrame o ţară, să aibă război civil şi să se ucidă între ei”, a spus Băsescu. Traian Băsescu a participat, duminică, la Iaşi, la dezbaterea „Priorităţile României în Uniunea Europeană. Cum putem sprijini integrarea europeană a Republicii Moldova”, organizată de Fundaţia Mişcarea Populară.

 

1 COMENTARIU

  1. CE LATRA MAIDANEZUL LUI UDREA ????? CEL CU FLOTA VANDUTA CASE LUATE CU MAFIA IMOBILIARA TERENUL DELA NANA CU MAFIA CAMORA ITALIANA FIRMA INVIZIBILA SI CEC-UL DA CREDIT LA COMANDA LA UN INFRACTOR PERICULOS DEMIS SECURISTUL TREBUIE JUDECAT ;AVEREA LUATA LA TOTII HOTII PDL-PMP;

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.