Prefectura Timiş caută deponeu pentru deşeurile din construcţii. Ce le transmite prefectul...

Prefectura Timiş caută deponeu pentru deşeurile din construcţii. Ce le transmite prefectul Dogariu primarului şi şefului CJT

0
DISTRIBUIȚI

eugen dogariu prefect

Discuţiile pe marginea lipsei unei gropi pentru deşeurile din construcţii la nivelul judeţului Timiş au redevenit de actualitate.

Prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, a declarat că „în comisia de evaluare a calităţii aerului de săptămâna trecută s-a constatat faptul că nu există niciun loc autorizat în care să fie duse deşeurile provenite din construcţii. Plecând de la acest lucru, Instituţia Prefectului, în special domnul subprefect, se va ocupa de identificarea unor spaţii şi de purtarea unui dialog cu autorităţile locale, astfel încât să încercăm să identificăm altfel de locaţii, mergând mai departe poate chiar să încercăm să găsim o modalitate de reciclare a acestor deşeuri, pentru a le folosi în construcţii.


Au fost identificate două astfel de spaţii, unul în sudul Timişoarei şi altul în nordul orașului”.

Reprezentantul guvernului în teritoriu mai spune şi că „cel mai important cred că este să găsim o modalitate de prelucrare a acestor deşeuri. Până acum ne-au interesat mai mult deşeurile menajere sau cele din zona verde, dar mai puţin deşeurile din contrucţii, care afectează cel mai mult calitatea aerului. Sper ca şi Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean să înţeleagă acest lucru şi să se axeze eventual pe fonduri europene pentru a găsi pe viitor soluţii de reciclare şi tratare a acestor deşeuri”.

Problema lipsei unei gropi pentru depozitarea deşeurilor de la nivelul judeţului a fost una din preocupările fostului subprefect Liliana Oneţ, care de altfel l-a şi atenţionat pe vicepreşedintele CJT Călin Dobra cu privire la nevoia urgentă de a face demersuri în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.