Adina Vălean, desemnată de grupul PPE drept candidat pentru una din funcţiile...

Adina Vălean, desemnată de grupul PPE drept candidat pentru una din funcţiile de vicepreşedinte PE

0
DISTRIBUIȚI

valean_adina

Europarlamentarul PNL Adina Vălean a fost desemnată, în grupul PPE, pentru poziţia de vicepreşedinte al Parlamentului European, alături de alţi cinci europarlamentari ai grupului, urmând ca plenul PE să valideze săptămâna viitoare aceste propuneri,scrie Mediafax.

„Grupul Partidului Popular European din Parlamentul European şi-a desemnat candidaţii pentru funcţiile de vicepreşedinte al Parlamentului European. Adina Vălean, europarlamentar din partea Partidului Naţional Liberal, a fost aleasă alături de Rainer Wieland, Antonio Tajani, Ramon Valcarcel, Ildiko Gall şi Mairead McGuinness”, se arată într-un comunicat al PNL remis Mediafax. „Ar putea fi pentru prima dată de la aderare când România obţine o poziţie de vicepreşedinte al Parlamentului European.


Este un semnal puternic pe care PPE îl dă românilor, să aibă încredere că sunt apreciaţi în Uniunea Europeană. (…) Cooperarea în interiorul delegaţiei României în PPE este un semnal bun pe care îl dăm pentru un partid de dreapta unit şi puternic acasă şi în Europa”, a susţinut Adina Vălean în comunicatul citat. Cei şase europarlamentari PNL aleşi la scrutinul din 25 mai s-au alăturat grupului PPE, după ce, în mandatul anterior, eurodeputaţii liberali au făcut parte din grupul ALDE. De asemenea, este în desfăşurare procesul de afiliere a PNL la PPE.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.