Beizadele penale

Beizadele penale

3
DISTRIBUIȚI

Au avut/au acces la cele mai reputate școli din țară și străinătate, conturile umflate ale părinților sunt la dispoziția lor încă de când se nasc, după o lună de școală de șoferi primesc cadou un bolid de lux cu câteva sute de cai putere, se poartă la patru ace, numai cu haine din ultimele colecții de la Paris, Londra sau New York, sunt perfect educați și manierați în fața camerelor, când vorbesc cu modestie despre șansa pe care au avut-o în viață. În spatele acestor măști se ascunde răsfățul, indolența, lipsa de empatie, cinismul, egoismul.

Beizadeaua nu a muncit o zi din viață cu adevărat. Ceea ce beizadeaua numește muncă grea, din zori până în seară, este un job călduț oferit la firma lui mama, a lui tata sau a vreunui prieten. Firma lui mama, tata sau prietenului poate fi și la stat sau la o afacere profitabilă cu statul. Beizadeaua a învățat din fragedă pruncie că cum să fenteze legile, cum să câștige bani de pe spatele fraierilor, dar nu a învățat ce înseamnă cu adevărat caracterul. Unele dintre aceste beizadele, pe modelul, ba chiar cu girul părinților, au intrat în afaceri dubioase cu statul, au primit cu brațele deschise moștenirea lăsată de părinții îmbuibați – conturile de stat care sunt în permanență alimentate de proștii neamului, de cei care își plătesc taxele și impozitele la timp, de cei care muncesc onest, pe un salariu de nimic.


Până într-o zi, când la ușa beizadelei apar mascații. Vedeți dumneavoastră, în ultimii ani, în România, omul negru a cam început să apară la oră fixă la ușile celor care și-au făcut un țel din a devaliza conturile publice pentru a-și umfla propriile conturi. În urmă cu puțin timp fiul lui Hrebenciuc a fost ridicat de mascați și încarcerat din această cauză, acum iubita fiului lui Năstase a fost dusă la procurori într-un dosar de evaziune, avem exemple de acest gen de la cel mai înalt nivel, la copiii de șmecheri din orașele mai mici.

Dacă ne-am făcut, cândva, iluzii că generațiile de tip Voiculescu, Hrebenciuc, Cocoș vor dispărea și că, odată intrată pe mâinile tinerilor, politica se va schimba, iată că realitatea este cu totul alta. Beizadelele sunt pregătite să ia locul lăsat călduț de cei care și-au asigurat propriul trai, pe cel al copiilor și probabil și câteva generații după aceștia, toate din bunăstarea și bunăvoința darnicului stat român. Deși ne amuzăm când îi vedem prin cluburi, prin mall-uri sau benzinării cu fițele lor de doi lei, acești copii născuți „cu stea în frunte” sunt periculoși, nesățioși, vor mulți bani, putere și faimă, dar nu au învățat să muncească pentru a le obține, ci doar să primească fără a fi nevoiți să ceară. Din fericire, mai există instituții ale statului care mai cern din ei, le mai taie din aripi și ne mai scapă pe noi de viitoarele ventuze ale bugetului.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.