Hackerul bănățean Guccifer s-a destăinuit din închisoare celei mai puternice publicații din...

Hackerul bănățean Guccifer s-a destăinuit din închisoare celei mai puternice publicații din lume, New York Times. Ce teorie a conspiraţiei are

4
DISTRIBUIȚI

A spart conturile de e-mail ale unor personalități americane precum George W. Bush, Colin Powell, conturile unor membrii ai familiei Rockefeller, dar și pe cel al lui George Maior, șeful SRI, și a ajuns pe primele pagini ale celor mai importante publicații din lume. Este vorba despre celebrul hacker român Guccifer care a ajuns vedetă în S.U.A după ce a acordat un interviu, din închisoarea de maximă securitate din Arad, cunoscutei publicații The New York Times. Marcel Lehel-Lazăr, pe numele său real, îspășește pentru faptele sale o pedeapsă de șapte ani în închisoarea de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad. „Cu toate acestea, la începutul acestui an, „haiducul online” cunoscut drept Guccifer și-a pierdut „calmul obraznic și a început să intre în panică”, scriu jurnaliștii americani în The New York Times.

Aceștia povestesc cum și-a început activitatea în locuința sa din România. „Această metodă de distrugere cu precauție desfășurată în locuința sa din regiunea Transilvania din România nu l-a ajutat prea mult – mai ales că a lăsat fărâme care mai apoi au devenit dovezi împrăștiate în noroi. Mai târziu, pe 22 ianuarie, a avut loc o vânătoare la nivel mondial pentru celebrul și misteriosul hacker, care a dezvăluit autoportretele pictate de George W. Bush și a jefuit o comoară de e-mailuri personale ale unor politicieni, ofițeri și celebrități, aceste lucruri sfârșindu-se într-o dimineață când a avut loc o descindere la casa lui”, mai spun jurnaliștii americani.  Din închisoare, Guccifer a declarat în interviu că „îi așteptam, dar șocul a fost mare pentru mine. Este greu să fii hacker, dar este și mai greu să îți ștergi urmele”.

 Gucci-Fer sau Gucci și Lucifer  și Consiliul Iluminati

Marcel-Leher Lazăr în vârstă de 43 de ani, un șofer de taxi, ajuns mai târziu șomer, fără cunoștințe în domeniul IT și fără să folosească echipamente sofisticate s-a folosit de informații găsite pe Internet pentru a sparge conturile acestor persoane. Acesta a declarat pentru jurnaliștii americani că numele Guccifer vine de la creatorul de modă Gucci și lumina lui Lucifer.


Procurorul de caz, Viorel Badea, a spus despre acesta că a căutat pe Internet informații despre persoanele vizate și apoi a ghicit răspunsurile corecte la întrebările de securitate ale conturilor victimelor. „El nu a fost într-adevăr un hacker adevărat, ci doar un tip isteț care a dat dovadă de foarte multă răbdare și insistență. E doar un tip din România care a vrut să fie faimos”, a declarat Viorel Badea pentru New York Times.

Jurnaliștii americani au mai specificat și faptul că Guccifer a avut nevoie de șase luni de încercări și eşecuri pentru a avea, într-un final, acces la contul de email al europarlamentarului Corina Crețu care ar fi trimis poze cu ea în bikini și mesaje fostului secretar de stat al SUA Colin Powell. Powell a negat la momentul respectiv că ar fi avut o aventură cu Corina Crețu și i-a cerut să șteargă mesajele pe care i le-a trimis, dar asta s-a întâmplat după ce Crețu a descoperit că i-a fost spart contul de e-mail.

Guccifer a mai spus că dacă avea bani își putea ascunde mai bine urmele și că putea să fure de la victime, însă nu a făcut-o. Anchetatorii nu au găsit dovezi că i-ar fi șantajat pe cei cărora le-a spart conturile de e-mail. „Bineînțeles că puteam să fur bani de la ei. Nu am făcut-o. Nu le-am luat niciun dolar”, a afirmat Marcel-Lehel Lazăr. Mai mult, hacker-ul susține că scopul spargerii conturilor de e-mail este legat de o conspirație legată de moartea prințesei Diana și de atacurile din 11 septembrie 2001. Acesta a declarat pentru New York Times că „lumea este condusă de un grup de conspiratori numit Consiliul Iluminati, niște oameni bogați, bancheri, industriași din secolele XIX și XX”. Pentru că nu are acces la calculator în închisoare, acesta își notează pe hârtie toate teoriile conspirației invocate. Procurorul de caz a explicat pentru publicația americană că Guccifer este fixat pe ideea existenței unei grupări Iluminati și se folosește de acest lucru pentru a da un scop politic faptelor lui.

Foto: The New York Times

4 COMENTARII

  1. si eu sunt un adept convins al „teoriei conspiratiilor”. Cu certitudine ca un dumnezeu cultivat de biserica nu exista, dar in ce priveste suprematia inteligentei umane concretizata intr-un grup ales si selectat care conduce lumea cred cu tarie. pacat ca IQ-l meu nu se inscrie in tolerantele inscrise in selectia pt. a face parte din aceste grup ca as fi acceptat cu bucurie o atare participare.
    si in fine: „Oamenii de rand sunt marfa de serie a natiunii” !!! -Schopenhauer-

  2. ps
    eu, daca eram…undeva…cu siguranta ca faceam totul ca acest „modest”…gucifer aradean sa fie incadrat intr-unul din servicile noastre…speciale; contrar gandirii inepte si prafuite ale unui anost procuror…

  3. Nu, nu este nici o conspiratie. D-na Bica si d-na Udrea pur si simplu se cunosc din intamplare. La fel si cu ceilalti. Din intamplare ! Pacat de noi care ne-am nascut in Romanika tot din…intamplare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.