Timişoreanul Teo Milea, noi succese peste hotare. Ce surpriză pregătește GALERIE FOTO

Timişoreanul Teo Milea, noi succese peste hotare. Ce surpriză pregătește GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1571850804">

Teo Milea, timişoreanul care a lansat care a lansat albumul „Pe clape albe … şi negre“, a susţinut recent două concerte în Germania şi un recital în capitala Austriei, Viena, în cadrul cărora muzicianul a avut parte de un succes deosebit. „Recitalul din Viena a fost un real succes atât pentru mine cât şi pentru echipa ICR Viena. Buna organizarea a evenimentului a umplut sala cu pian, iar la finalul recitalului, publicul vienez în picioare, mi-a demonstrat o călduroasă deschiderea faţă de muzica nouă“, ne-a declarat Teo. Cele două recitaluri susţinute în oraşul german Dortmund au avut parte de un feedback deosebit, timişoreanul fiind aplaudat la scenă deschisă de numeroşii melomani care au ţinut să asiste la aceste spectacole. „La recitalul desfăşurat în 29 noiembrie la Dortmund am avut parte de un public tânăr şi foarte degajat, iar la finalul serii am avut ocazia să-l cunosc, după ce l-am văzut purtat de muzică, pe marele scenograf român Dumitru Georgescu, care printre multe filme a pus în scenă şi filmul copilăriei mele: „Fram ursul polar”.

În data de 30 noiembrie, a fost o seară dedicată multiculturalităţii, spectacolul Suburbien Ballad prezentând culturi din România,Spania, Brazilia, Argentina, Korea, Polonia etc. Muzica mea a făcut parte din coloana sonoră live a spectacolului. „Cireaşa de pe tort” a fost încheierea spectacolului în „Agonie şi Extaz”, alături de primii balerini ai Operei din Dortmund – moment prezentat în urmă cu un an în Gala Internaţională de Balet a Operei din Dortmund“, spune Teo Milea. Deşi lansarea noului său disc este programată doar pentru anul viitor, timişoreanul a început să includă în recitalurile sale compoziţii de pe viitorul material discografic, care va purta numele de Open Minds. Teo Milea și-a început activitatea muzicală în urmă cu 26 de ani. A trecut treptat de la improvizație la compoziție, iar în iulie 2012 a lansat primul album de compoziții proprii, intitulat „Pe clape albe …şi negre“ (On white …and black keys). De la lansarea albumului artistul a concertat în țară, dar și în Austria, Belgia, Germania, Spania, prezentându-se ca fiind un pianist și compozitor aparținând a două lumi: cea clasică și cea nouă, a secolului XXI. „Ultimul concert programat pe final de 2014 se va consuma la Filarmonica din Arad în 20 decembrie, când vom întâmpina Sărbătorile de iarnă cu, concertul: „Culorile Crăciunului” alături de Amalia Gaiţă şi Alin Vacean. 2014 a fost un an foarte foarte bun pentru mine, am ridicat ştacheta atât din perspectiva mea, a omului de pe scenă, cât şi din punctul de vedere al organizării concertelor mele, care s-au desfăşurat în faţa unui public foarte numeros, pe ploaie sau pe soare. Pentru 2015 pregătesc lansarea următorului material discografic, parte din piese regăsindu-se în recitalurile susţinute sub numele „On white … and black keys +”. Open Minds se aude din 2015, detaliile vor fi făcute publice pe www.teomilea.com“, a mai adăugat muzicianul timişorean.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.