Prejudiciu IMENS, în urma incendiului care a făcut scrum restaurantul ROY. La...

Prejudiciu IMENS, în urma incendiului care a făcut scrum restaurantul ROY. La câte milioane de lei se ridică

3
DISTRIBUIȚI

A fost stabilită cauza de la care a pornit incendiul devastator din Complexul Studențesc din Timișoara. În ciuda eforturilor pompierilor de a stinge flăcările, pagubele sunt însemnate.

Incendiul izbucnit în 16 ianuarie în Complexul Studențesc a distrus în întregime un fast-food din zonă, iar alte două restaurante au fost afectate. De asemenea, flăcările au distrus inclusiv mai multe geamuri ale căminelor studențești situate în zonă.

Potrivit reprezentanților ISU Banat, la fața locului au ajuns la început două autospeciale cu apă și spumă, după care au fost chemate în sprijin alte forțe de intervenție din cauza complexității incendiului. O femeie de aproximativ 60 de ani, aflată în stare de șoc a fost scoasă din fast-food-ul cuprins de flăcări, a fost preluată de un polițist local și de un civil, fiind transportată ulterior la spital.

„Intervenția s-a desfășurat conform procedurilor, imediat după ce au fost întrerupte utilitățile în zona respectivă – gaze, curent, pentru siguranța cetățenilor și a salvatorilor. La intervenție au participat în total opt autospeciale de stingere cu apă și spumă din municipiul Timisoara și Punctul de Lucru Pischia, patru ambulanțe SMURD, cinci ambulanțe SAJ, forțe ale IPJ Timiș și IJJ Timiș, 2 autocisterne ale Aquatim și un echipaj Enel.


Incendiul a fost atacat din 4 laturi, fapt ce a determinat localizarea acestuia și a împiedicat propagarea focului la clădirile învecinate”, au transmis într-un comunicat reprezentanții ISU Banat.

Din cauza faptului că amplasamentul era construit din lemn și polistiren focul s-a extins. „Efectul termic al flăcărilor înalte au afectat și anvelopajul, respectiv geamurile căminelor studențești din imediata apropiere. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, pompierii militari au stabilit cauza probabilă ca fiind depozitarea de jar sau cenușă nestinsă în apropierea unor materiale combustibile. Incendiul a pornit de la o anexă, de lângă amplasament, anexă ce aparținea unității de alimentație publică care deținea cea mai mică suprafață dintre cele trei restaurante-fastfood”, au mai explicat reprezentanții ISU Banat.

Estimativ, prejudiciul creat de incendiul devastator din Complexul Studențesc este de peste 600.000 de euro. „Valoarea estimativă este de trei milioane de lei în total, undeva la 600.000 de euro. Cele mai mari pagube le-a avut un restaurant pentru că a fost afectat în întregime. Este o valoare estimativă care a rezultat din declarațile proprietarilor”, a declarat pentru PRESSALERT.RO inspector șef maior, Lucian-Vasile Mihoc din cadrul ISU Banat.

Ca urmare a acestui eveniment, începând de astăzi, pompierii militari au demarat o campanie de verificare a tuturor unităților de alimentație publică din Timișoara, inclusiv a celor care nu necesită aviz de securitate la incendiu având suprafața sub 200 de metri pătrați.

Foto: Adrian Pîclişan

3 COMENTARII

  1. 600.000 serios? dar ce lemn era ala si ce polistiren? Chiar vad aici un mare smen din care vor sa scoata bani de la asiguratori! Nu stiu cine le-a dat aprobare sa construiasca asa ceva, aratau jalnic si mai valorau si 600000 de euro…..

    • Despre nenumaratele suflete de gandaci de bucatarie mari si negri ucisi din pricina incendiului observ ca nu scrieti. Rusine! Hotel-Restaurant and Ballroom pentru gandaci. Cam asa se prezenta „Roy”.

  2. Despre nenumaratele suflete de gandaci de bucatarie mari si negri ucisi din pricina incendiului observ ca nu scrieti. Rusine! Hotel-Restaurant and Ballroom pentru gandaci. Cam asa se prezenta “Roy”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.