Viziunea lui Cătălin Tiuch despre alegerile din PSD Timiș: pentru președinte „e...

Viziunea lui Cătălin Tiuch despre alegerile din PSD Timiș: pentru președinte „e normal să te încolonezi în spatele unei persoane”; pentru președinte executiv: „suntem un partid prea mare ca să avem un singur candidat” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

catalin tiuch (5)

Deputatul PSD Timiş, Cătălin Tiuch, a oferit informaţii cheie vizavi de candidaţii care vor întra în cursa pentru funcţii de conducere în PSD Timiş la alegerile care se apropie. Prezent în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, Tiuch a spus că este de părere că pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului ar trebui să existe competiţie.

„Noi suntem un partid mult prea mare ca să avem un singur candidat pe o funcţie aşa importantă. Nu cred că vom avea un singur nume. Vă pot da cel puţin zece oameni dintre primari: Sorincău, Boldea, Bociu, Ionel Toma, Nicu Birău de la Variaş e un om extraordinar, chiar şi domnul Bunescu care a reuşit să facă din Giarmata o chestie extrordinară, domnul Malac. (…) Domnul Dobra poate să fie preşedinte executiv, pentru tot ce face el alături de primari din punct de vedere al partidului şi politic. Chiar şi domnul Nicolae Oprea”, a spus deputatul. Tiuch rămâne însă un adept al subordonării şi spune că „toată echipa va fi sub Sorin Grindeanu”. Pe lista de nume oferite s-au numărat şi conducătorii PSD Timişoara, Florin Bîrsăşteanu şi Sebastian Răducanu.

Întrebat pe cine ar alege pentru un post de preşedinte executiv dintre Călin Dobra şi deputatul PSD Gheorghe Ciobanu, Tiuch a spus că „din punct de vedere al vârstei sunt mai aproape de Călin Dobra.


Domnul Ciobanu nu ştiu să îşi dorească funcţia de preşedinte executiv”. Deputatul a mai completat şi că „nu eu hotărăsc cariera politică a membrilor. Călin Dobra trebuie să îşi manifeste dorinţa de a ocupa acest post. Nu am discutat cu nimeni din filială”. Cu toate că e adeptul competiţiei, Tiuch spune că pentru funcţia de preşedinte al PSD Timiş nu e nevoie de mai mulţi candidaţi.

„Noi trăim în lumea reală, acolo unde oamenii sunt conduși de lideri. Atunci când există o unanimitate și toată lumea își dorește să fie condusă în același mod și de aceeași persoană, e normal să te încolonezi în spatele unei persoane care are aceeaşi viziune ca şi unanimitatea. Noi nu ne jucăm cu această filială. (…) Obligaţia şi dorinţa partidelor conform DEX, este de a prelua puterea. În Timiş suntem în momentul în care mai avem lucruri de făcut pentru Timişoara. Când esti la putere şi ai obligaţii faţă de cetăţeni nu te joci cu democraţia în partid. (…) Noi ca partid nu existăm ca să respectăm nişte reguli impuse de mass media. Pentru noi e mult mai important ca lucrurile pe care le-am promis cetăţenilor să le putem da. Şi le putem da într-o echipă condusă de Sorin Grindeanu”, a spus Cătălin Tiuch.

Deputatul PSD este de părere şi că, momentan, în filiala din Timiş există şi persoane care nu trag pentru binele partidului. „Nu toţi cei pe care îi vedeţi sau pe care îi citaţi fac parte din ADN-ul PSD Timiş. Unii sunt şi bube. Eu spun doar că PSD a avut un sistem imunitar bun şi i-a dat afară. O să vedeţi. Oamenii aceia vor pleca până la nivelul la care nu vor face rău partidului. Schimbarea va avea loc după alegerile din filială”, a spus Tiuch.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.