EXCLUSIV Fostul preşedinte al CJ Timiş, penelistul Constantin Ostaficiuc şi doi şefi...

EXCLUSIV Fostul preşedinte al CJ Timiş, penelistul Constantin Ostaficiuc şi doi şefi de la ADETIM, la DNA în afacerea Ornella Design. Vezi ce s-a întâmplat când s-a întrebat de prejudiciu CJ Timiş

4
DISTRIBUIȚI

ostaficiuc alaturi de avocatul ghe onea01_resize

Ex-pedelistul, actual liberal, Constantin Ostaficiuc, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Sergiu Bălaşa, şeful ADETIM, instituţie subordonată CJT, şi Rodica Tisu, şef de birou în cadrul ADETIM, au fost, astăzi, la DNA pentru a fi audiaţi în legătură cu afacerea Ornella Design dezvăluită acum cinci ani de PRESSALERT.ro. Firmei familiei Ostaficiuc, Ornella Design SRL, i-a fost concesionată „parcela de aur” din Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara (PITT) al consiliului judeţean, în urma unei proceduri ilegale, iar contractul a fost semnat de Ostaficiuc din partea instituţiei şi de ginerele acestuia din partea firmei. Ulterior, în plenul Consiliului Judeţean Timiş, s-a aprobat un proiect de hotărâre prin care firma Ornella Design a fost scutită de plata redevenţei, de 6728 de euro, pe care ar fi trebuit să o plătească în perioada în care nu a activat, deşi contractul era semnat.

În urma anchetei PRESSALERT.ro, Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat şi l-a găsit în conflict de interese pe Constantin Ostaficiuc, decizia fiind confirmată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Pedelistul este acum cercetat şi pentru afacerea Ornella Design, fiind suspect de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi conflict de interese. Sergiu Bălaşa şi Rodica Tisu sunt, de asemenea, acuzaţi de abuz în serviciu. Aceştia au ajuns în atenţia procurorilor anticorupţie pentru că au întocmit raportul prin care au propus scutirea de plata redevenţei în cazul firmei familiei Ostaficiuc, lucru care nu s-a întâmplat în cazul altor firme de la PITT, acel raport stând la baza proiectului de hotărâre de consiliu judeţean care a fost aprobat, ulterior, în plen.

Când a ieşit de la audieri, Sergiu Bălaşa s-a declarat bulversat de acuzaţiile aduse, refuzând să facă declaraţii pe această temă. Singurul lucru pe care l-a spus a fost că raportul respectiv l-a întocmit pentru că a fost obligat, fără a mai face alte comentarii. Constantin Ostaficiuc a refuzat să facă orice fel de declaraţii la ieşirea din sediul DNA.

Cei trei suspecţi au refuzat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor, susţinând că o vor face după ce vor studia dosarul. Până să ajungă aceştia la audieri, Consiliul Judeţean Timiş a transmis că nu se constituie parte civilă în dosar pentru că de la momentul în care DNA a solicitat oficial să spună ce prejudiciu a suferit şi până s-a trimis răspunsul, firma Ornella Design SRL a achitat în conturile instituţiei suma de care a fost scutită iniţial. Ancheta în acest dosar continuă.

4 COMENTARII

  1. cine sa te oblige si cum ?
    sa fi stat cineva cu pistolul la tampla si daca nu faceai raportul te impusca ? Vrajeli de 2 lei.La cati bani a halit acest ADETIM ma mir ca mai este directorul in libertate .Sa ne spuna domnul director cati bani s-au ,,cheltuit” cu studii de fezabilitate pentru proiecte care nu s-au realizat .Cred ca tema merita anchetata macar de presa .

  2. Acest om a dat un teren firmei fiicei sale, e corect ceea ce a facut? Asta se cheama abuz de putere… plus ca are un dosar la DNA pentru afacerile cu aeroportul, el, Alin Popoviciu si Cornel Samartinean…infractiuni peste infractiuni, sper sa se faca dreptate

  3. La aeroport nu exista nici o problema REALA. Toata povestea a fost creata artificial ca rezbunare a celor care au vrut sa deschida acolo baruri si nu au putut. In urma expertizelor se ve foarte clar ca pe acelasi suprafata folosita se incaseaza mai multi bani . Atunci care este problema? Abuzurile si razbunarile nu sunt sanatoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.