Ilie Stepan lansează o RUGĂMINTE tuturor artiştilor din muzica românească! Vezi alte...

Ilie Stepan lansează o RUGĂMINTE tuturor artiştilor din muzica românească! Vezi alte amănunte despre lansarea DVD-ului şi concertul legendarei formaţii Pro Musica la Penitenciarul Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

iliestepanLegendara formaţie Pro Musica, va susţine un concert extraordinar de lansare a DVD-ului „41 Pro Musica Live in Timişoara“, joi, 7 mai, de la ora 20.30 la Penitenciarul Popa Şapcă din Timişoara, evenimentul fiind unul care precede lansarea oficială a dublului material. „Concertul se va desfăşura cu toată logistica aferentă unei manifestări de acest gen: scenă mare de concert, instalaţie profesională de sunet şi lumini, ecrane pentru proiecţii etc, şi bineînţeles cu participarea integrală a întregului team PRO Musica (cântăreţi, echipa tehnică şi ceilalţi realizatori). Este primul concert de o asemenea complexitate susţinut vreodată într-un penitenciar din România. Logo-ul acestei manifestări este: «Şi între ziduri sunt inimi!»”, spune Ilie Stepan, fondatorul trupei Pro Musica.

Acest concert se vrea inclus în şirul de manifestări muzicale care să completeze în mod necesar calendarul acţiunilor culturale integrate în dosarul de intenţie privind candidatura oraşului Timişoara la titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021. Lansarea oficială a DVD-ului „41 Pro Musica Live in Timişoara“ va avea loc vineri, 8 mai, de la ora 19.00, în Sala Multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş, evenimentul urmând să fie transmis live şi prin intermediul Internetului. Dublul DVD care se va lansa cu această ocazie cuprinde concertul de comeback după 21 de ani de pauză al trupei Pro Musica, desfăşurat în luna octombrie a anului trecut, pe scena Filarmonicii Banatul din Timişoara, unde legendara formaţie timişoreană le-a oferit celor prezenţi un spectacol realmente fascinant. În timpul celor două reprize distincte ale acestui spectacol pe scenă au urcat Ilie Stepan, Dixie Krauser, Grigore Bujor Hariga, Lică Dolga, Mario Florescu, Doru Apreotesei, Doru Eugen Iosif, Horea Crişovan şi George Găină, alături de invitaţii Radu Rotaru, Dana Borteanu şi Vera Ciocan.

„Facem un apel la toţi muzicienii români să înceapă şi să termine concertele lor cu Give Peace A Chance“

„În ceea ce priveşte colaborarea cu Penitenciarul din Timişoara, cu Stepan Project, avem nişte antecedente culturale, fiindcă am lansat şi Undeva în Europa şi Lumina, acolo.


Acum, însă, e prima oară când venim cu un concert de asemenea amploare. Colaborarea se datorează în primul rând datorită directorului acestei instituţii, Ioan Băla. Artele au avut întotdeauna un cuvânt important de spus, au contribuit ca o formă de reducare, o apropiere sufletească între cei care se află în Penitenciar şi cei veniţi din lumea liberă. Convingerea pe care o am este aceea că arta se face şi în spaţii neconvenţionale. Concertul de la Penitenciar este o repetare ca şi logistică a concertului pe care l-am susţinut în luna octombrie a anului trecut, la Filarmonica Bantul. Programul va fi altul, căci la Filarmonică am cântat trei ore şi 45 de minute. Aici, vom cânta normal, cam o oră şi jumătate. La acest concert vor fi invitaţi pe lângă cei aflaţi acolo şi familiile unora dintre deţinuţi, studenţii voluntari de acolo, copii de la Centrul de Reeducare de la Buziaş, o parte din personal, colaboratorii formaţiei. În limita locurilor disponibile, accesul va fi permis tuturor“, ne-a declarat Ilie Stepan.

În ceea ce priveşte lansarea propriu – zisă a dublului DVD, care va avea loc loc vineri, 8 mai, de la ora 19, în Sala Multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş, muzicianul ne-a dezvăluit faptul că la faţa locului vor exista şi câteva premii, o sesiune de autografe şi multe alte surprize, iar pentru cei aflaţi departe va exista şi o transmisie live a evenimentului, aici. . „Vineri nu vom cânta, va fi un eveniment mai altfel. Va fi proiecţie de calitate Blu Ray a poveştii acestui DVD, se vor da autografe şi vom avea şi tombolă cu premii diverse. Va fi o seară mai intimă, care va fi transmisă şi pe Internet. Dublul DVD va fi disponibil la lansare şi mai apoi în diverse librării. Nu se va găsi la benzinării, acolo sunt alte muzici“, a adăugat Ilie Stepan. Binecunoscutul muzician timişorean a lansat şi un îndemn tuturor muzicienilor din România, acela de a-şi începe şi de a-şi termina concertele cu piesa lui John Lennon – Give peace a chance. „Noi aparţinem generaţiei Woodstock, care milita pentru non violenţă şi avem energia pozitivă a muzicii. De acum încolo, vom începe şi vom termina fiecare concert, cu piesa lui John Lennon, Give peace a chance. Facem un apel la toţi muzicienii români să facă la fel. Trăim într-o societate în care focarele de război sunt tot mai multe. În ultima perioadă sunt tot mai multe conflicte, unele dintre ele sunt aproape de noi. Vedem declaraţii belicoase şi iresponsabile ale unor diplomaţi din ţări vecine. Nu căutăm, vinovaţi ci vrem să atragem atenţia asupra acestor lucruri. John Lennon a fost un stindard în această luptă iar piesa asta e una legendară împotriva războaielor de orice fel. Îi rog pe toţi muzicienii să procedeze la fel“, a mai completat Ilie Stepan.

Foto: Alin Zelenco

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.