Fosta iubită a primarului Nichita: M-a lovit, m-a hărţuit şi m-a ameninţat...

Fosta iubită a primarului Nichita: M-a lovit, m-a hărţuit şi m-a ameninţat că mă va distruge. A mers şi la psiholog, se trata pentru gelozie

0
DISTRIBUIȚI

gheorghe_nichita

Adina Samson, fosta iubită a primarului Iaşiului, Gheorghe Nichita, spune că a fost lovită de edil, care o hărţuia şi ameninţa că o va distruge, iar în septembrie 2014 i-a comunicat acestuia că vrea să încheie relaţia, precizând că în octombrie a făcut o plângere la Parchet împotriva primarului.

Adina Samson, care este angajată a Primăriei Iaşi, a declarat, marţi dimineaţă, că în luna septembrie a anului trecut i-a comunicat primarului că vrea să încheie relaţia cu el, după care acesta a început să o urmărească şi să o ameninţe.

”În luna septembrie 2014 i-am comunicat domnului primar că vreau să închei această relaţie sub toate aspectele. Timp de două luni de zile, până în luna octombrie 2014, acesta m-a urmărit, m-a hărţuit, m-a ameninţat. Într-o seară când mă întorceam acasă cu sora mea a trimis un borfaş în faţa blocului să mă ameninţe cu moartea. Văzând acest lucru, am făcut această plângere la Parchet”, a spus tânăra, precizând că a aflat ulterior că persoana care a aşteptat-o în faţa blocului ar fi fost un nepot al primarului, de la Dorohoi.

Întrebată ce i-a spus persoana care a ameninţat-o, Adina Samson a afirmat: ”A spus că nu îmi va fi bine”.

Ea a precizat că în luna noiembrie şi-a retras plângerea depusă la Parchet, la insistenţele primarului şi ale unor persoane din anturajul acestuia şi pentru că nu se întâmpla nimic cu acea plângere, nefiind luate măsuri de către anchetatori.

Tânăra a mai spus că ştia că ameninţarea îi este transmisă din partea primarului pentru că i-a fost spus explicit acest lucru şi că ameninţările au continuat, iar de ziua primarului, de Sfântul Gheorghe, edilul i-a transmis că o va distruge şi că acesta va fi singurul lui scop în viaţă.

Întrebată cât timp a durat relaţia cu Nichita, Adina Samson a spus că au fost împreună câţiva ani, ea precizând, la întrebarea unui jurnalist, că primarul nu a divorţat din cauza ei.

Tânăra a mai spus că a fost lovită de către Nichita, iar întrebată de ce o lovea acesta, ea a răspuns că din cauza geloziei şi pentru că ea nu i-a acceptat cererea în căsătorie.

”M-a cerut în căsătorie de nenumărate ori…Cu asemea persoană, cum să te căsătoreşti?. Ultima oară, m-a cerut în căsătorie după episodul de la mall. Atunci i-am spus că ne vedem la tribunal şi mi-a trimis mesaj că nu, că o să ne vedem la starea civilă”, a mai afirmat Adina Samson.

Ea a precizat că are şi o înregistrare audio în care primarul o ameninţă că o va distruge şi că îl va trimite pe şeful Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu, să o urmărească, precizând că la plângerea depusă anul trecut la Parchet a ataşat această înregistrare, precum şi fotografii cu maşinile care o urmăreau.

Întrebată, de asemenea, despre incidentul în care a fost implicată în timp ce era la mall şi la care se face referire în dosarul lui Nichita, Adina Samson a spus că a fost ameninţată de doi indivizi pe care nu îi cunoştea, dar a bănuit că ar avea legătură cu un clan.

Tânăra a mai spus că nu a mers la medicul legist pentru a-i fi eliberat certificat medico-legal după ce a fost lovită, dar că a fost internată de mai multe ori, şi anul trecut, şi în acest an, pentru că din cauza stresului a dezvoltat o boală autoimună.

Întrebată dacă va cere daune, ea a spus că va da în judecată Poliţia Locală şi pe primarul Nichita, precum şi anumite persoane care i-au fost complice edilului şi care ”ştiau de tot ce se întâmplă şi se dădeau prietenele” ei.

Întrebată ce i-a spus primarul că îi va da dacă acceptă cererea lui în căsătorie, tânăra a spus că acesta i-a promis că îi dă un apartament de serviciu şi că o ajută să facă diferite afaceri, ea precizând că nu are nicio locuinţă pe numele ei şi că stă într-un apartament de trei camere din Păcurari, care însă nu este al ei, lucru care poate fi verificat.

Tânăra a mai spus, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că l-a anunţat pe primar din septembrie anul trecut că vrea să îşi refacă viaţa, iar atunci Nichita i-a spus că ea este singura lui opţiune în viaţă şi că dacă va face acest lucru o va distruge, ceea ce a şi pus în practică.

”De Sfântul Gheorghe, de ziua lui, mi-a spus că dacă mă voi întâlni cu acea persoană îi va rupe picioarele, exact asa s-a exprimat, şi pe mine o să mă distrugă”, a spus Adina Samson, care a precizat că primarul nu a mai căutat-o după ce a fost reţinut.

Întrebată de ce a ales să aibă o relaţie cu Nichita, tânăra a mai spus că acesta părea un om echilibrat, care ştia ce vrea de la viaţă.

”Asta mi-a şi plăcut la un moment dat.


Era un om absolut normal. După aceea mi-am dat seama că sunt anumite probleme, poate şi din trecut, pe care nu şi le-a rezolvat. Într-adevăr, a mers şi la psiholog o lungă perioadă de timp, eu l-am încurajat să meargă la psiholog, să-şi rezolve anumite traume din copilărie (…) Se trata şi pentru gelozie. Bine, nu a fost gelos doar cu mine, probabil şi cu alte persoane şi de-aia le-a făcut viaţa un calvar”, a mai spus tânăra, precizând că Nichita a avut relaţii şi cu alte angajate din primărie, lucru care ”se ştia”.

Ea a adăugat că niciodată nu a făcut o plângere la DNA şi că singurul său demers a fost demersul de la Parchet, din octombrie 2014, precizând, totodată, că îi spusese primarului că va mai face o plângere şi că se vor vedea la tribunal.

De asemenea, Adina Samson le-a prezentat jurnaliştilor rezoluţia Parchetului Judecătoriei Iaşi la plângerea depusă de ea în 29 octombrie 2014, pentru infracţiunile de ameninţare şi hărţuire, în care susţinea că de un an este urmărită şi ameninţată de primar.

”Pe lângă cele două infracţiuni la care am făcut referire mai sus, persoana vătămată a arătat, cu ocazia audierii sale de către procuror, faptul că a fost aproape în permanenţă urmărită de două autoturisme având numerele de înmatriculare B 48 UST şi IS 93 RCV“, se precizează în plângerea penală, pe care tânăra şi-a retras-o în 21 noiembrie 2014.

În urma cercetărilor s-a stabilit că unul dintre cele două autovehicule care o urmăreau pe tânără era o maşină Dacia folosită de către Poliţia Locală, în timp ce celălalt aparţine lui Vasile Vrabie, gardian public.

”Având în vedere aceste aspecte, precizăm că în cauză se conturează elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu. Cu privire la această infracţiune se va dispune disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor în vederea identificării autorilor“, se mai precizează în documentul citat.

Parchetul a mai precizat că materialul probator va fi trimis la Poliţia Municipiului Iaşi – Biroul de Investigaţii Criminale.

Tot marţi, primarul Gheorghe Nichita s-a întors la Primărie şi a afirmat că acum nu va face declaraţii, adăugând că sunt multe întrebări şi va veni momentul în care va spune ”tot ce trebuie spus”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.