Primarul Nicolae Robu, nerăbdător să taxeze suplimentar proprietățile lăsate în paragină. Cine...

Primarul Nicolae Robu, nerăbdător să taxeze suplimentar proprietățile lăsate în paragină. Cine sunt primii timișoreni care vor scoate mai mulți bani din buzunar

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pressalert

Introducerea unei prevederi în noul Cod Fiscal, care permite taxarea suplimentară a clădirilor sau a terenurilor lăsate în paragină de proprietari ar putea aduce vești proaste pentru mai mulți timișoreni. Așa cum se știe, clădirile situate în centrul orașului reprezintă un pericol public din cauza stării avansate de degradare, care face posibil ca în orice moment o bucată de zid să cadă și să lovească un trecător. Primarul Nicolae Robu a vorbit despite noul sistem de taxare pe Televiziunea Facebook a Primăriei Timişoara unde a spus că „e o ruşine pentru oraşe, în general, nu mă refer numai la Timişoara, să existe în cadrul lor clădiri lăsate în paragină şi terenuri ca şi cum ne-am afla în ţara nimănui.


Prin noul Cod Fiscal se creează posibilitata de acțiune prin majorarea cu până la 500% a impozitelor pentru aceste terenuri şi clădiri. În şedinţa de săptămâna viitoate a consiliului local va fi adoptat regulamentul prin care se va stabili care clădiri şi terenuri din oraş se încadrează la prevederile noi din Codul Fiscal pentru supra impozitare şi cu cât se încadrează să se facă impozitarea”.

Primarul şi-a exprimat speranţa că o astfel de htărâre a consiliului local va determina proprietarii să aibă grijă de terenurile și clădirile lor. Robu a comentat și despre clădirile din centrul istoric: „Mai ales în centrul istoric este nu numai neplăcut, dar e chiar rușinos pentru Timișoara să afişeze clădiri excepționale, clădiri istorice lăsate în halul de degradare în care au ajuns. Ele sunt clădiri private, primăria nu are cum să investeasă în repararea lor. Evident că cine le vede în halul în care sunt consideră, cum se întâmplă cu orice lucru, consideră că de vină este primăria, chiar primarul personal. Trebuie să se înceteze odată cu această stare de fapt, extrem de negativă pentru oraş”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.