A trecut criza la Aeroportul Internaţional Timişoara. Cu ce performanțe se laudă...

A trecut criza la Aeroportul Internaţional Timişoara. Cu ce performanțe se laudă directorul Dan Idolu

0
DISTRIBUIȚI

dan idolu1

A trecut criza la Aeroportul Internaţional Timişoara. Instituția raportează trafic în creștere pe primele nouă luni. Comparative cu anul trecut numărul pasagerilor a crescut cu peste 30%.

În primele nouă luni ale anului 2015 a fost înregistrată o creştere a numărului de pasageri cu 32%, comparativ cu anul precedent. Astfel, în perioada ianuarie-septembrie 2014, 539.287 pasageri au călătorit de la Aeroportul Timişoara şi în aceeaşi perioadă a lui 2015 au fost înregistraţi 711.769 pasageri şi astfel se creează premisele de a atinge ţinta de 1 milion de pasageri până la sfârşitul anului.
A crescut și numărul zborurilor operate aici. Dacă în primele 9 luni ale lui 2014 – un număr de 7679 aeronave au aterizat sau decolat de la Timişoara, în acest an, numărul acestora a crescut cu 16%, mai exact, 8916 zboruri. Mai mult, în perioada analizată, mai arată reprezentanții AIT, s-a înregistrat şi o creştere a gradului de “încărcare” al aeronavelor cu 13%.


Dacă în primele 9 luni ale lui 2014, o aeronavă decola sau ateriza în medie, cu 70 de pasageri, în 2015, gradul de încărcare este de aproape 80 de pasageri/aeronavă. Inclusiv traficul cargo a înregistrat o creştere de 25%: de la 1416 tone în ianuarie-septembrie 2014, la 1765 tone în primele nouă luni ale acestui an.

“Avem responsabilitatea de a comunica şi în numele companiilor aeriene că unele destinaţii solicitate sau vehiculate ca informaţie de diferiţi cetăţeni, nu vor putea fi operate dacă nu se dovedesc rentabile din punct de vedere economic. Trăim într-o economie capitalistă globalizată, în care economicul şi nu politicul generează afaceri. Ne aşteptam la acest trend ascendent, deoarece toate eforturile administraţiei Aeroportului Internaţional Timişoara demarate în urmă cu doi ani, de a investi în infrastructura aeroportuară (în zona de operare aeronave) şi de a crea condiţii optime şi atractive pentru companiile aeriene au avut ca scop dorinţa de a introduce noi destinaţii care nu au cum să se materializeze. Politica noastră comercială este realistă şi adaptată la piaţa regională şi, ca o consecinţă firească, suntem convinşi că va produce şi în perioada următoare creşteri de trafic şi noi destinaţii fezabile, cerute de un număr semnificativ şi suficient de clienţi”, a declarat directorul AIT, Daniel Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.