Jacob Collier își lansează albumul de debut la Timișoara, pe scena JazzTM...

Jacob Collier își lansează albumul de debut la Timișoara, pe scena JazzTM VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
jacob collier
Jacob Collier va cânta la Timișoara

Jacob Collier, tânărul pe care prestigioasa publicație The Guardian l-a numit „noul Mesia al muzicii jazz” și care a cucerit inimile a milioane de oameni din întreaga lume vine la Timișoara, pe 1 iulie, la Festivalul JAZZ™.

Evenimentul este cu atât mai deosebit cu cât acesta își va lansa albumul de debut chiar pe scena festivalului. Este unul dintre artiștii preferați ai lui Quincy Jones, care a declarat despre Jacob: „Eu nu am mai văzut niciodată un asemenea talent… Este mai presus de orice. Unul dintre tinerii mei artiști preferați de pe planetă – absolut superb.” Tommy LiPuma, celebrul producător de muzică american, câștigător a numeroase Premii Grammy, consideră că Jacob Collier este „unul dintre indivizii cei mai talentați cu care am lucrat și pe care am avut plăcerea de a-i cunoaște.”

Cunoscut drept unul dintre cei mai distinctivi, inventivi și prestigioși muzicieni, Jacob Collier îmbină elemente de jazz, a cappella, groove, funk, trip-hop, muzică clasică, braziliană și gospel.


A devenit celebru la nivel global prin reinterpretarea piesei clasice a lui Stevie Wonder, „Don’t You Worry ‘Bout A Thing”. Pe scenă a debutat la Festivalul de Jazz de la Montreux, în deschidere pentru Herbie Hancock și Chick Corea. A crescut într-o familie de muzicieni, motiv pentru care și-a stabilit de la o vârstă fragedă cariera ulterioară.

De la primele videoclipuri pe Youtube și până acum, Jacob Collier este într-o continuă ascensiune, fiind apreciat de nume mari ale jazz-ului precum Quincy Jones (care este și producător al albumului de debut Jacob Collier), Herbie Hancock, Pat Metheny, Steve Vai și Chick Corea, acesta din urmă numindu-l „magnific”. Și Claude McKnight,  fondatorul grupului vocal Take 6, spune despre muzica lui Jacob că este „ridicol de creativă și minunat cântată! Iubesc să aud genul acesta de muzică!” Jacob Collier va concerta pe scena din Piața Victoriei vineri, 1 iulie, de la ora 21.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.