Manageri de la cele mai mari companii din țară se întâlnesc la...

Manageri de la cele mai mari companii din țară se întâlnesc la Timișoara. Ce se va discuta la HR Summit 2016

1
DISTRIBUIȚI
targjoburitimisoara hr summit
Despre angajați și angajatori, la HR Summit. Foto: Arhivă

Directorii de resurse umane şi managerii de la cele mai mari companii din țară își dau întâlnire la Timișoara, unde vor dezbate strategii de busines. În perioada 19 – 20 mai, în orașul de pe Bega are loc HR Summit, un eveniment național ajuns la a zecea ediție, pus sub deviza „Implică oameni. Dezvoltă comunităţi!”, care aduce în atenţia participanţilor rolul engagementului în rândul angajaţilor şi importanţa acestuia într-o companie.

Vor particpa reprezentanți de la BRD – Group Societe Generale, Telekom, Selftrust Academy, Romanian Software, Estée Lauder Romania, Human Invest, Flanco, Signal Iduna, Hart Consulting, Mega Image, Conscensia, Popovici Niţu Stoica & Asociaţii.

Pentru că relaţia dintre departamentul de HR şi cel de Marketing este foarte importantă în procesul de atragere al talentelor în companie, fie că vorbim despre angajaţi din generaţia X, Y sau Millenials, Mihai Găvan, Director Vânzări Romanian Software, discută la HR Summit Timişoara despre “Recrutarea ca marketing. Când jobul devine o marfă, iar candidatul, cumpărătorul cu bani” – transmit organizatorii. Acesta va prezenta studii de caz unde recrutarea neconvenţională şi marketingul au avut un real succes: “Dacă vreţi talente în companie, trebuie să îi provocaţi”.

Sorin Anghel, Corporate Healthcare Manager Signal Iduna, abordează tema “Employee Engagement: How to Optimize Performance & Drive Commitment” și va prezenta statistici cu privire la performanţă şi engagement.


Se va vorbi despre metode de recompensare a angajaţilor, despre cât de important este ca aceştia să se simtă bine la locul de muncă, dar şi care sunt costurile angajaţilor engaged. Engagementul este tema care va fi abordată şi în cadrul sesiunii de dezbateri din cea de-a doua zi a conferinţei. Mădălina Bălan, Managing Partner Hart Consulting, alături de Mihaela Nagy, Managing Director Villeroy&Boch AG, va discuta despre cum să creăm o comunitate în compania în care activăm şi despre cât de important este să implicăm oamenii în acest proces, Mădălina considerând că “angajamentul este o funcţie directă cu calitatea leadership-ului”. Preocuparea pentru generaţiile X şi Y a devenit primordială pentru oamenii de Resurse umane. Mădălina Bălan ne va vorbi în prima sesiune de workshop-uri despre: Psihologia generaţiei digitale, unde vom afla despre cum ar trebui să abordăm generaţia Y în context organizaţional sau despre cum pot fi aceştia păstraţi cât mai mult în companie. Andrei Dunuţă şi Alin Comşa, traineri Self Trust Academy, se alatură comunităţii HR Summit Timişoara şi vin să împărtăşească din experienţa lor cu oamenii de HR din Vestul ţării. În 19 mai, Alin şi Andrei vor discuta despre “Trenduri ale generaţiei Y. Training-ul ca diferenţiator pentru people engagement. Studii de caz.” alături de Nicoleta Capătă (HR Director Flanco) şi Magda Ropotan (Innovation Catalyst). Pe cei doi speakeri, audienţa îi va întâlni şi în cea de-a doua zi a conferinţei, când aceştia vor pune în discuţie tema: „Break the Pattern: Cine a spus că trainingul nu poate fi şi distractiv?”.

Partenerii evenimentului HR Summit sunt Signal Iduna, Romanian Software, Popovici Niţu Stoica şi Asociaţii, Benefit Online, Self Trust Academy, Hart Consulting, Siveco România, Max Relax, Jobus.ro, All about jobs.

1 COMENTARIU

  1. Trebuie ca angajatorii si firmele hr sa inteleaga ca forta de munca e o resursa nu o povara financiara iar cine are oameni buni sa fie fericit .Multe firme de hr si angajatori fac greseala sa puna pe primul loc persoanele de pana in 40 ani ,eu sunt de mentalitatea ca o persoana de 35-50 ani e mai responsabila pentru ca are o familie de intretinut ,cand cel de 25 te lasa cand tie lumea mai draga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.