Cei mai buni studenți din Timișoara, trimiși în tabere gratuite în perioada...

Cei mai buni studenți din Timișoara, trimiși în tabere gratuite în perioada vacanței de vară, la munte sau la mare. Cum se pot înscrie

0
DISTRIBUIȚI

mare

Cei mai buni studenți care învață în universitățile din Timișoara sunt trimiși, și în acest an, pe perioada verii în tabere gratuite, la munte sau la mare. Ministerul Tineretului și Sportului anunță că organizează o nouă ediție a proiectului național „Tabere Studențești”. 85% dintre locurile disponibile sunt în tabere desfășurate la mare și 15% la munte. Aceste locuri se distribuie în funcție de rezultatele obținute de studenți la învățătură, dar și de activitatea depusă în cadru organizat la diverse manifestări culturale, artistice, științifice sau sportive.


Totodată, 15% din locurile din taberele studențești vor fi acordate studenților care provin din familii sărace.

În perioada taberelor, studenţii beneficiază gratuit de cazare şi masă. Pot beneficia de un astfel de loc studenții înmatriculați la forma de învățământ de zi, ce sunt finanțați de la bugetul de stat, din ciclurile licență și masterat, în vârstă de până la 35 ani. În cazul studenților care optează pentru caz social (studenții orfani de ambii părinți, cei proveniți din casele de copii, sau plasament familial și cei care beneficiază de burse sociale în semestrul II al anului universitar în curs) ierarhizarea se face pe baza criteriilor sociale.

Studenții din Timișoara au timp să depună cererea tip pentru ocuparea unui loc de tabără până în data de 22 mai. Ca un element de noutate, în acest an în fiecare serie de tabără se va desfășura și un curs de patru ore de voluntariat și se va realiza o activitate de voluntariat tot de patru ore sub îndrumarea unui formator. Participarea la aceste cursuri și activități este opțională pentru participanții din cadrul taberei. Mai multe informații despre taberele studențești sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.