ACS Poli speră la o minune cu Popa la Voluntari. Ce replici...

ACS Poli speră la o minune cu Popa la Voluntari. Ce replici a oferit la prezentare al patrulea antrenor al timișorenilor din acest sezon FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Ionuț Popa
Ionuț Popa, prezentat la ACS Poli de președintele Ioan Miculaș

Ionuț Popa a preluat banca tehnică a lui ACS Poli Timișoara pentru ultimele două runde și chiar mai mult decât atât. Antrenorul cu trecut în alb și roșu la Arad a vorbit și despre continuarea în Liga a II-a. Tehnicianul speră că va aduna șase puncte în jocurile rămase din play out și că orgoliul jucătorilor va ieși în evidență chiar în întâlnirea de mâine cu Voluntariul lui Florin Marin.

ACS Poli are parte de o misiune aproape imposibilă, pentru a prinde barajul trebuie să bata Voluntariul și Iașiul și să spere totodată că în ultima rundă noua echipă a lui Marin greșește din nou. În primul rând însă moralul și starea fizică a echipei e la pământ. Astfel că sosirea lui Ionuț Popa pare târzie. ”Sper ca jucătorii să dea dovadă în al 12-lea ceas că au orgoliu și au valoare. Deși lotul e subțiat de accidentări… Normal că va fi foarte greu. Ori la bal ori la spital. Am încercat și ieri și azi să le însuflu jucătorilor încredere. Eu sunt foarte curios cum se vor prezenta jucătorii la Voluntari contra fostului antrenor. Dacă se vor prezenta bine vorbim de demnitate, dacă nu, de pregătire psihologică proastă”, a declarat Ionuț Popa.

Tehnicianul trecut și pe la Bihor ori Poli Iași a dat de înțeles că el era pregătit deja să preia echipa din B. ”I-am văzut și pe cei de la Voluntari, vreau să pun în aplicare tot ce vreau să facem tactic. Rămâne doar ei să dovedească. Mi-ar părea rău să nu pot rezolva, sunt a doua zi la Timișoara, am observat din partea edililor, primarului, că se dorește ca această echipă să aibă continuitate și să devină adevărata echipă. Care să aibă jucători buni, să joace un fotbal bun și să adune spectatori în jurul ei”, a mai spus Popa.


Acesta a precizat că a discutat cu Grigoraș înainte de meciul cu moldovenii, ”nu mă gândeam că vin la echipă”.

”Dacă te-ai înhămat la o treabă nu mai comentăm. Încerci să pui lucrurile la punct. Eu încerc să explic filosofia mea. Am discuții cu jucătorii. Așa îmi place”, a adăugat antrenorul când a fost întrebat de starea fizică a echipei.

Ionuț Popa nu se dezminte: ”Păi dacă l-am pus pe Iohannis președinte prin Facebook?”

Ionuț Popa nu a fost primul pe lista timișorenilor când a plecat Florin Marin, Grigoraș fiind preferat înaintea sa. Antrenorul de 63 de ani susține că a asitat întâmplător la meciul cu Botoșani (1-4). ”Am avut discuții în urmă cu o lună și jumătate, mi-au spus că vor să adune jucători și chiar antrenori din această zonă. Mă bucur pentru că aici am început fotbalul ca pitic și junior… În mod cert câțiva vor rămâne. Vreau să trag concluzii. Am fost contactat luni la ora 9. Am fost invitat de Toni Heleșteanu de la Botoșani la meci. Dacă tot intenționam din vară să vii, mi-a zis primarul să vin acum. Probabil atunci am fost ultimul căutat. Alții au fost înainte”, a precizat Popa. Întrebat cum va reacționa când va sosi momentul despărțirii și anunțul va fi făcut de Nicolae Robu (și Titu Bojin) pe rețelele de socializare, tehnicianul a conchis: ”Păi dacă l-am pus pe Iohannis președinte prin Facebook?”.

Popa va încerca să schimbe moralul jucătorilor și a explicat ce le-a zis când a intrat prima dată în vestiar: ”Primul lucru le-am spus: de ce credeți că am venit aici la voi. Probabil s-au gândit la bancul cu broasca: ori vine de undeva ori pleacă”. Tehnicianul a spus că va umba ”puțin și la formula de echipă, la așezare”, în vederea duelului cu ilfovenii. Antrenorul născut la Pesac, în Timiș, a comentat și posibilitatea unui derby local între ASU și ACS în ediția următoare a ligii secunde: ”Ar trebui să fie o normalitate. Cu două echipe din oraș ar trebui să fie mai ușoară promovarea, dar eu știu”.

Partida FC Voluntari – ACS Poli Timișoara se dispută mâine, de la ora 18.00, în penultima rundă a play out-ului Ligii I.

i. popa (6)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.