Numărul minorelor care devin mame, în creștere în Timiș. Ce campanie derulează...

Numărul minorelor care devin mame, în creștere în Timiș. Ce campanie derulează Protecția Copilului

0
DISTRIBUIȚI

mama-si-copil

Numărul fetelor care rămân gravide cât sunt încă niște copile a crescut anul acesta în Timiș. Dacă în 2015 s-au înregistrat 133 de mame minore, anul acesta, în primele patru luni, au fost 49, numărul lor crescând cu peste 1%.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș va organiza, în perioada 25 – 31 mai 2016, o campanie de responsabilizare cu privire la fenomenul sarcinilor nedorite la fetele minore și a prevenției abandonului copiilor în spitale și maternități. Campania „Păstrează-ți copilăria!” este organizată de DGASPC Timiș, în parteneriat cu ISJ Timiș și Organizația „Salvați Copiii”.

„Din păcate, numărul sarcinilor la vârsta adolescenței este unul mare.


În cursul anului 2015, în evidența DGASPC Timiș s-au aflat 133 de mame minore, iar în primele patru luni ale acestui an numărul acestor tinere a fost de 49. Cu toate acestea, numărul copiilor părăsiți în spitale și maternități a scăzut în ultimul an (15 copii în anul 2014, respectiv 7 în anul 2015), acest fapt datorându-se, în primul rând, acțiunilor de prevenție a abandonului copiilor în spitale și maternități derulate de Serviciul de Prevenție și Intervenție în Regim de Urgență din cadrul DGASPC Timiș”, informează Smaranda Marcu, de la Serviciul Comunicare, Registratură, Relații cu Publicul al DGASPC Timiș.

Concret, pe durata campaniei, vor fi organizate întâlniri cu adolescnții pe toată raza județului, ocazie cu care aceștia vor fi informați cu privire la mijloace de contracepție, promovarea drepturilor copilului și soluțiile oferite mamelor tinere aflate în situație de risc, astfel încât acestea să nu-și părăsească copiii.

Totodată, materiale informative vor fi oferite tuturor reprezentanților primăriilor din județ, care participă la întâlnirile de lucru trimestriale organizate de DGASPC Timiș, urmând ca acestea să fie distribuite, ulterior, adolescenților din localitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.