Aplicație de securitate personală pe gadgeturi, câștigătoarea HackTM 2016

Aplicație de securitate personală pe gadgeturi, câștigătoarea HackTM 2016

0
DISTRIBUIȚI
Câștigătorii HackTM 2016
Câștigătorii HackTM 2016

O aplicație de securitate personală pe gadgeturi este proiectul care a câștigat competiția HackTM 2016 ce a avut loc până duminică la Timișoara. Este vorba de Scandroid, o aplicaţie care verifică dacă o alta, pe care ai instalat-o, este sigură, dacă are acces la alte date decât cele la care i-ai dat tu permisiunea, dacă foloseşte camera fără acordul tău şi altele.

„A fost visul nostru să venim şi să câştigăm şi să facem asta cu o echipa care s-a format aici. Este o dovadă că a fost un eveniment foarte fain. Nu am lucrat ca o echipa înainte. Am venit aici, iar echipa s-a construit în jurul ideii noastre”, a declarat, imediat după ce a aflat că a intrat în posesia marelui premiu, unul dintre membrii echipei câştigătoare.

„HackTM creşte în fiecare an. Creşte şi devine mai tânăr. Îmi place faptul că avem foarte mulţi copii că participanţi. Îmi place faptul că avem tehnologii foarte noi, că acelea aduse de către Movidius sau Continental Automotive România.


De asemenea, îmi place că este, cu siguranţă, un eveniment divers din punct de vedere al vârstei participanţilor şi că oamenii învaţă, atât cei tineri de la cei mai în vârstă, cât şi invers”, spune Radu Ticiu, preşedintele Banat IT, organizatorul HackTM.

Pe primul loc la categoria „FinTech” este aplicaţia Easy Loyalty Cards, care îţi permite să renunţi, fizic, la toate cardurile de credit şi de fidelitate, deoarece sunt înglobate pe smartphone.

Categoria ‎„Education” a fost adjudecată de Virtual Book, o platformă nouă de e-learning.

Smart Helm, casca inteligenţă, a fost aleasă că fiind cea mai bună aplicaţie din categoria „‪IoT” (Internetul lucrurilor). Cu ajutorul acesteia, motocicliştii vor avea la îndemână un instrument perfect de orientare.

Cel mai bun joc dezvoltat la HackTM 2016 a fost „Antimatter”.

Aplicaţia mobilă pentru platforma www.trenulmeu.ro a convins juriul la categoria SmartCity. Platforma www.trenulmeu.ro a fost lansată în 2015, pentru a veni în ajutorul utilizatorilor CFR, oferind informaţii relevante pentru călători, într-un mod accesibil şi plăcut.

Categoria „Robots” a fost câştigată de echipa care a creat SmartLoad, o aplicaţie pentru firmele de logistică, capabilă să scaneze coletele cu ajutorul unei camere de filmat, stabileşte volumul acestora şi le distribuie într-un mod optim în containere.

EpileTrack este aplicaţia care a convins juriul să îi acorde primul loc la categoria „eHealth”. Este o aplicaţie care ajută utilizatorii să urmărească date relevante despre starea lor de sănătate.

Premiul pentru proiectul care are cele mai mari şanse de a deveni un startup de succes a fost obţinut de EhealthQuestions, iar cel pentru design, de „Antimatter”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.