Aleşii judeţeni au decis: membrii ATOP merită indemnizaţii duble. Vezi cine a...

Aleşii judeţeni au decis: membrii ATOP merită indemnizaţii duble. Vezi cine a propus indexarea

0
DISTRIBUIȚI

bani

Timişul nu poate rămâne în urma Aradului. Şi nu, nu vorbim de proiecte, investiţii sau bani veniţi de la guvern, ci de indemnizaţiile membrilor Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică.

În plenul de astăzi, la propunerea lui Titu Bojin, aleşii judeţeni au votat ca indemnizaţiile pe care le primesc cei care activează în cadrul ATOP să fie de aproape două ori mai mari decât în prezent. Bojin a spus, în plen, că „indemnizaţia este, în total, aproximativ 280 de lei. Spun că e corect sa fie 10% din retribuţia preşedintelui CJ. Deși propunerea a fost 20%”. Adrian Păşcuţă, consilier judeţean PNL, a comentat că „se pot deconta deplasările din judeţ. Pentru că sunt foarte multe nemulţumiri şi reclamaţii legate de ordine publică, aş vrea să primesc raportul de activitate a ATOP pe mandatul trecut şi stenogramele”. Consilierul ALDE Nistor Geană a cerut ca indemnizaţia să fie egală cu cea a consilierilor judeţeni, adică 800 de lei pe lună.

Sorin Grindeanu, preşedintele CJ Timiş, a atenţionat că „susţin poziţia domnului Bojin. Propunerea este cea mai decentă în raport cu ce se întâmplă în jurul nostru”. Călin Dobra, fostul preşedinte ATOP a comentat că „patru ani de zile nu am primit nicio sumă indemnizaţie, dar susţin acest amendament binevenit pentru a desfăşura activitatea în tot judeţul.


Rog colegii membrii în ATOP să se abţină de la vot”. Aleşii judeţeni au votat pentru amendamentul legat de indemnizaţie, care a fost făcut la proiectul de validare a noii formule în care va funcţiona ATOP. La Arad, indemnizaţia votată a fost de 1.800 de lei pe lună.

În ceea ce priveşte componenţa ATOP aceasta este următoarea: Comisia de coordonare, situaţii de urgență şi pentru petiţii: Traian Stancu (vicepreședintele CJT), Dorin Cândea (consilier județean PMP), Ilie Borțun (reprezentant al comunității), Ion Mirescu (șeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş), Lucian Vasile Mihoc (șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat) și Nicolae Slev (șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș). Comisia de planificare, stabilire şi evaluare a indicatorilor de performanță minimali Ligius-Cosmin Buboi (consilier județean PNL), Călin Dobra (consilier județean PSD), Gheorghe Moldovan (reprezentant al comunității), Eugen Dogariu (subprefect, care a demisionat recent însă va rămâne în funcţie până în data de 17 octombrie) și Dorel Cojan, (directorul Poliției Locale Timișoara) 3. Comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului. Cosmin Costa (consilier județean PNL), Deian Plavoșin (consilier județean PSD), Viorel Bota (reprezentant al comunității, fost jurnalist) și Mircea Roșu (reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor – Consiliul Teritorial Timiș). Preşedintele Comisiei Teritoriale de Ordine Publică este vicepreşedintele Traian Stancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.