BC SCM Timișoara nu s-a ridicat la nivelul Clujului în primul meci...

BC SCM Timișoara nu s-a ridicat la nivelul Clujului în primul meci din Liga Națională. Reacțiile tehnicienilor Nenad Mandic și Mihai Silvășan FOTO

0
DISTRIBUIȚI
bc-scm-timisoara-u-cluj-19
Octavian Popa Calotă nu a avut parte de un debut fericit cu BCT în jocurile oficiale

”Leii din Banat” au început cu stângul noul sezon. Noua garnitură a celor de la BC SCM Timișoara a fost depășită clar în partea a doua a jocului de către U-BT Cluj-Napoca, scor 82-97. Elevii lui Nenad Mandic au condus pe tabelă doar pe parcursul primului sfert.

BCT-ul, în noua formulă, a arătat decent în prima pătrime, încheiată cu scorul de 19-23, după ce ”leii” au condus în două rânduri. Apoi, însă, proaspăta câștigătoare a Supercupei s-a distanțat treptat și sigur. La pauză scorul a fost 47-41 în favoarea clujenilor. Un antisportiv din sfertul 3 făcut de Komatina la Barro a adâncit definitiv prăpastia: 41-56. Iar înaintea ultimei pătrimi tabela a ajuns chiar la +28 în favoarea lui U-BT. Sfertul 4 a fost singurul câștigat de ”lei”, mai mult un ”damage control” (26-25).

Deși nu foarte multă lume aștepta un succes azi, scorul și maniera prin care s-au impus clujenii arată că ”leii” mai au mult până a fi trupa solidă dorită de spectatorii plătitori de azi.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Vlad Moldoveanu și Kyndall Dykes, ambii cu câte 22 de puncte.


Pentru BC SCM Timișoara au punctat: Jeremic (15 puncte), Cakarevic (17), Komatina (15), Otasevic (3), Popa Calotă (17), Păun (4) și Diaz (11).

”Am vorbit cu băieții înainte de meci despre defensiva noastră… Cu siguranță i-am ajutat. Nu sunt satisfăcut. Am jucat bine prima repriză. Au fost doar șase puncte diferență la pauză, dar cum am început partea a doua sunt dezamăgit. Au ratat aruncări deschise, ei au marcat ușor puncte. Scorul final e corect după cum s-a jucat repriza secundă”, a declarat Nenad Mandic, tehnicianul lui BC Timișoara.

De partea cealaltă, antrenorul clujenilor, debutantul Mihai Silvășan, a fost ”blând” cu amfitrionii, dar doar la vorbe. ”Sincer mi-a fost frică de acest meci după ce am câștigat Cupa României. Ca băieții să nu se relaxeze mental. Nu s-a întâmplat, îi felicit pentru efort, identitatea de care au dat dovada și au fost profesioniști. În meciul de azi nu ne-a pus probleme, dar eu cred că e o echipă bună, care va pune probleme. Va fi foarte greu să câștigi la Timișoara, de aceea mă bucur că am reușit”, a spus Mihai Silvășan. Acesta a explicat și absența bănățeanului achiziționat recent: ”George Toth are nevoie de o perioadă ca să se pregătească fizic, a rămas la Cluj cu preparatorul, dar cu siguranță nu l-am adus doar pentru antrenamente”.

Următorul joc al ”leilor” va fi în deplasare cu Dinamo. Grupare odihnită deoarece adversarul din prima rundă, CSU Ploiești, a aruncat oficial prosopul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.