A plouat cu amenzi în Timiș: sute de șoferi, sancționați

A plouat cu amenzi în Timiș: sute de șoferi, sancționați

0
DISTRIBUIȚI

Sfârșit de săptămână plin de sancțiuni pe șoselele din județul Timiș. De vineri și până duminică, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 10 dosare penale şi au aplicat 306 sancţiuni contravenţionale, dintre care 73 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 29 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 33 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric, limitelor legale de viteză şi conducerea sub influenţa alcoolului.

De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.


În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În timpul controalelor, polițiștii au descoperit doi șoferi care conduceau mașina, în stare de ebrietate. Unul s-a dovedit a avea o alcoolemie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar cel de-al doilea 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi șoferi au fost conduși la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.