Ne pleacă geniile: 7% dintre liceenii unei școli din Timișoara aleg o...

Ne pleacă geniile: 7% dintre liceenii unei școli din Timișoara aleg o facultate din străinătate. Care sunt țările preferate

0
DISTRIBUIȚI

Tot mai mulți liceeni de la cele mai bune colegii din Timișoara aleg să studieze în străinătate. De exemplu, anual, între cinci și șapte la sută dintre absolvenții de la Colegiul Național Bănățean preferă să se înscrie la o universitate din afara țării.

Sorin Ionescu, directorul universității de învățământ, ne-a declarat că, în fiecare an, termină clasa a XII-a în jur de 220 de elevi, iar 10-15 dintre aceștia pleacă din România imediat după ce termină liceul.

„Sunt două categorii de elevi care pleacă la studii în străinătate: sunt cei care pleacă imediat după ce termină liceul, avem 10-15 în fiecare an.


A doua categorie sunt cei care termină facultatea în România, dar preferă să facă masterul în străinătate”, a precizat Sorin Ionescu.

Directorul Colegiului Național Bănățean spune că universitățile preferate de absolvenții unității de învățământ sunt cele din țări precum Marea Britanie, Danemarca, Germania sau Franța.

În acest an, Iulia Florișteanu, înscrisă în clasa a XII-a la Colegiul Național Bănățean, a fost admisă la Universitatea Oxford din Marea Britanie, unde va studia genetica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.