EXCLUSIV Mesaje de amenințare pentru magistrații implicați în dosarul cămătarilor din gruparea...

EXCLUSIV Mesaje de amenințare pentru magistrații implicați în dosarul cămătarilor din gruparea Martinescu. Ce a decis azi Curtea de Apel Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Dosarul DIICOT Timișoara în care au fost arestați liderii grupării de cămătari Martinescu a provocat un adevărat cutremur în lumea interlopă, dar și în mafia gulerelor albe, iar reacțiile nu au întârziat să apară.


După ce Tribunalul Timiș a decis arestarea mai multor membri ai grupării care a pus mâna pe zeci de case dând bani cu camătă, au fost transmise mesaje de amenințare atât către procurorul de caz, cât și spre judecătorul care a decis trimiterea după gratii pentru 30 de zile a liderilor, au declarat, pentru PRESSALERT.ro, surse judiciare. Tribunalul Timiș, în motivarea arestării, a înlăturat apărarea făcută de avocații inculpaților care au susținut că infracțiunea de cămătărie prezintă un pericol social redus, raportat la persoanele fizice și că, de fapt, statul pierde prin neplata impozitelor.

„Afirmația cinică de altfel, nu poate ascunde sau înlătura un adevăr, mult timp ignorat de autorități – activitatea acestor inculpați a produs consecințe extrem de grave în viețile multor oameni. (…) Pierderea caselor, a ultimelor resurse materiale de care dispuneau, teama permanentă că vor putea fi oricând scoși în stradă, de cele mai multe ori cu copii minori sau părinți bătrâni și bolnavi, stresul continuu la care au fost expuși ani de zile, toate acestea sunt consecințe directe a activității infracționale a inculpaților. A acredita ideea că singura urmare a acestei infracțiuni este păgubirea bugetului Statului, ceea ce face necesară pedepsirea autorilor doar pentru această consecință, reprezintă o abdicare a autorităților de la obligația de protejare a propriilor cetățeni, precum și aceea de a asigura respectarea drepturilor și libertăților fundamentale”, se arată în motivarea tribunalului.

Astăzi, Curtea de Apel Timișoara a judecat contestația la arestare și a amânat pentru mâine pronunțarea soluției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.