Procurorul care spunea că DNA te ia şi pentru o oaie, CONDAMNAT...

Procurorul care spunea că DNA te ia şi pentru o oaie, CONDAMNAT DEFINITIV. Vezi ce i se va întâmpla

0
DISTRIBUIȚI

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat, astăzi, sentința definitivă în dosarul DNA în care procurorul Valentin Cârstea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș Severin a fost trimis în judecată două infracţiuni de luare de mită, fals intelectual, trafic de influenţă în formă continuată  şi complicitate la luare de mită în formă continuată, iar avocatul Ion Negru de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată, cei doi predând și la Facultatea de Drept a Universității Drăgan din Lugoj.

După ce a primit o primă şpagă – un telefon mobil, dar şi făină, pulpă porc, dulciuri, ulei, vin și whisky, bunurile fiind cărate în apartamentul său cu ajutorul denunţătorului, procurorul s-a dezlănţuit împotriva  judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru că dau condamnări, acuzându-i că acceptă comenzi de natura politică în dispunerea unor soluții, motiv pentru care cei care ar trebui condamnați ar fi chiar aceștia.


Într-o altă discuţie, Cârstea s-a confesat denunţătorului legat de acţiunile DNA „mă uit şi aici la noi în Parchet şi peste tot şi… Mă uit peste tot, pe stradă la oameni la… pân la urmă ne dărâmă pe toţi, închide toată lumea pleacă, şi zic ăia că nu facem  nimic. Da… toată lumea e… hoţi, toată lumea e corupt, toată lumea nu este… nu e o stare de normalitate, nu mai e nimica, deci… planuri, acţiuni, dă-i pe ei, condamnă-i, condamnă pe  toată lumea condamnă… (…) Da, nu-i că noi suntem monitorizaţi, suntem luaţi, lasă-i dă-i dracu şi sunt în stare să ne facă dosare din orice… În, în, în… trăim o perioadă de asta de închiziţie…”. Când a primit ultima şpagă, procurorul Cârstea a refuzat în primă fază, în mod repetat, să accepte pe motiv că „nu vezi că te arestează şi pentru o oaie”. După ce a preluat geanta cu cadouri de la denunţător, l-a avertizat pe student „şi-atunci nici o vorbă, nimic de astăzi niciunde!”, fiind reţinut la scurt timp.

Curtea de Apel Timișoara l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, iar avocatul Negru la un an, șase luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Cei doi au atacat sentința, dar ÎCCJ a respins, astăzi, apelurile ca nefondate. Procurorul Cârstea urmează să fie dat afară, după ce condamnarea a rămas definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.