Omagiu dedicat celebrului compozitor Kodály Zoltán, într-un concert special la Timişoara VIDEO

Omagiu dedicat celebrului compozitor Kodály Zoltán, într-un concert special la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Trio a’la Kodály susţine un concert extraordinar la Timişoara

Melomanii timişoreni sunt aşteptaţi la un concert deosebit alături de Trio a’la Kodály, o trupă din ţara vecină care este o pată nouă de culoare pe paleta muzicii camerale contemporane şi a jazzului progresiv din Ungaria. Formaţia şi-a propus ca pe lângă păstrarea tradiţiilor, să elaboreze noi variaţiuni pe opusurile lui Kodály, care aduc în centrul atenţiei muzica maghiară şi în special muzica populară, din perspectiva secolului XXI.


Piesele compuse pe teme de Kodály constituie un omagiu în faţa operei unuia dintre cei mai importanţi compozitori şi pedagogi maghiari, şi în acelaşi timp încercăm să prezentăm aceste teme publicului printr-o abordare nouă.

În concerte domină improvizaţia, subliniind importanţa interpretării ca o textură de muzică live, a opusurilor originale şi variaţiunile create de orchestră. Formaţia îşi structurează producţia pe trei instrumente – taragot, percuţie, pian. Taragotul s-a răspândit în rândurile populaţiei de la ţară în secolul XX, de aceea trupa acordă o atenţie sporită prezentării acestui instrument şi a posibilităţilor sonore tăinuite de acest instrument, în faţa publicului.Membrii trupei sunt: Oláh Dezső – pian, Erdő Zoltán – clarinet, taragot, Tar Gergely – percuţie. Formaţia pregăteşte lansarea unui album numit Hommage.

Concertul este organizat de R&R Booking Romania şi va avea loc luni 20 martie, de la ora 20.00, la Manufactura, iar biletele de intrare costă 20 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.