Liber la investitiţii: bugetul judeţului Timiş, votat în unanimitate. Pe ce se...

Liber la investitiţii: bugetul judeţului Timiş, votat în unanimitate. Pe ce se vor cheltui aproape 700 de milioane de lei

1
DISTRIBUIȚI

Liber la investiţii şi lucrări, în Timiş, după ce aleşii judeţeni au votat astăzi în unanimitate în favoarea proiectului de buget aflat pe ordinea de zi a şedinţei de plen din această dimineață. Printre marile proiecte care vor fi finanțate de la bugetul județului care se ridică la aproape 700 de milioane de lei se numără mutarea Clinicii de Psihiatrie de pe strada Văcărescu, asfaltarea a zeci de kilometri de drumuri din județ, construirea unor centre de colectare de legume și fructe, amenajarea unei piste de canotaj la la Surduc sau reabilitarea fațadei Consiliului Județean Timiș. Discuțiile pe tema investițiilor din acest an au fost purtate de consilierii județeni, alături de președinte încă de săptămâna trecută. Liberalii din Timiș, în frunte cu primarul Nicolae Robu, s-au arătat mulțumiți de banii alocați de conducerea PSD către primăriile liberale. Proiectul a fost votat în unanimitate de toți cei 35 de consilieri prezenți la ședința de plen.

„Este un buget bine așezat, este un buget important, provocator, așa cum am spus și în plenul CJ Timiș.


Spun acest lucru pentru că așa cum ați văzut în cadrul bugetului pe lângă investițiile din bugetul propriu se regăsesc investiții din fonduri europene, investiții din fonduri guvernamentale. Este important să susținem astfel de investiții și să ducem spre dezvoltare județul Timiș. Discutăm pe ceea ce înseamnă bugetul centralizat al județului Timiș în valoare de 677 de milioane aproximativ împărțit în două: cheltuieli de funcționare 450 de milioane și diferența 220 de milioane 225 de milioane spre lista de investiții. Este foarte important să specific un aspect la chetuielile de funcționare. În urma discuțiilor avute cu instituțiile din subordinea CJ în cadrul proiectului se regăsesc sumele în totalitate pentru cheltuielile salariale, pentru cheltuielile privind plata utilităților la fiecare instituție în parte și cheltuielile de bunuri și servicii speciale în cadrul fiecărei instituții. Legat de investiții, trebuie să vă spun să solicitările au fost mult mai mari din partea instituțiilor, dar tot în urma discuțiilor cu fiecare instituție în parte am reușit să facem o prioritizare a lor pe 2017 și cred că astfel am reușit să realizăm un buget echilibrat”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Detalii legate de modul în care vor fi împărțiți banii județului în acet an puteți afla aici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.