Nicolae Robu și Alfred Simonis uită certurile din trecut: „Sunt convins că...

Nicolae Robu și Alfred Simonis uită certurile din trecut: „Sunt convins că ne vom sprijini reciproc”

0
DISTRIBUIȚI

Interesul guvernului este cel care trebuie menținut, pentru a se aduce noi și noi investiții pentru Timiș și Timișoara, spune Alfred Simonis, candidatul PNL – PSD la funcția de președinte al consiliului județean. Ideea sa este susținută și de Nicolae Robu, care spune că certurile dintre cei doi, când unul era primar și unul consilier local, sunt doar o etapă din trecut, totul pentru binele orașului și a județului.

„Am încrederea profundă că vom reuși cu înțelepciune să facem mult bine orașului nostru, județului nostru, pentru că această coerență, este o condiție care din păcate s-a dovedit sine qua non, deși nu asta este normalitatea, cu mai multă înțelepciune s-ar fi putut și aici face lucruri mai multe decât s-au făcut, chiar de pe poziții politice diferite. Am devenit primar în 2012, în vremea USL când era la putere USL, dar a durat puțin, după care am fost eu în opoziție, iar când am avut prim ministru pe președintele meu (n.r.


– PNL), a fost mai rău decât în opoziție. (…). Sunt convins că ne vom sprijini reciproc cu domnul Alfred Simonis și sunt convins că la guvernare o să fie tot Alianța PNL – PSD. Și prin urmare, cu toții vom vrea să lăsăm ceva în urma noastră, pentru că nu contează nimic decât ceea ce ai lăsat în urma. câteodată nu-i apreciat sau noi apreciat în timp real, dar într-o bună zi tot se apreciază ce lasă fiecare dupa lui și cu ce a spus Robu la adresa lui Simonis, și viceversa. Într-o anumită etapă am greșit cu toții. Eu am recunoscut, având timp să mă analizez. După ce am pierdut alegerile din 2020, am conștientizat, am făcut multe greșeli și că a fost o prostie să mă las angrenat în disputele în care am implicat”, a subliniat Nicolae Robu.

Provocarea coabitării celor doi lideri nu este cum se vor înțelege între ei, ceea ce va fi ceva normal, ci cum să se atragă investiții în Timiș.

„Deși sunt proiectat ca fiind un tip conflictual, pentru că am avut un singur conflict în Parlament cu un om care m-a jignit în ultimul hal, nu e adevărat. Nu sunt un tip conflictual și am coabitat cu toți primarii din județul Timiș, chiar și cu cei care nu voiau să conlucreze cu mine, plecând de la Timișoara până la ultimul cel mai mic sat din județul Timiș. Provocarea mea și a domnului Robu nu trebuie să fie cum să ne înțelegem noi, ci cum vom face împreună să menținem atenția Guvernului sporită pe județul Timiș și cum vom face ca după fiecare investiție obținută să obținem alta. Pentru că numai așa putem să reducem decalajele față de județe mai mici, cu bugete mai mici”, a spus și Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.