Pompierii timişeni în ALERTĂ: numărul incendiilor de vegetaţie, în creştere FOTO

Pompierii timişeni în ALERTĂ: numărul incendiilor de vegetaţie, în creştere FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-99367459">

Perioadă de foc pentru pompierii timişeni. Aceştia cu greu mai fac faţa numărului mare de incendii de vegetaţie care au loc în această perioadă. Doar în ultimele zile, lucrătorii ISU Banat au fost nevoiţi să intervină la peste o sută de solicitări.

Venirea primaverii îi scoate la treabă pe agricultori, iar primul lucru pe care aceştia îl fac este să pregatească terenul pentru însămânţare. Iginenizarea pământului se face, de cele mai multe ori, prin incendierea vegetatie uscate. Nu de puţine ori insă, focul folosit la curăţenie ajunge sa se extindă și poate pune în pericol oameni și locuinte.

Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obținerea documentelor necesare și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi se sancționează cu amenzi cuprinse între 1.000 – 2.500 lei. In plus, cei care dau foc vegetației uscate nu mai primesc bani de la APIA. In acest sens, ISU Banat are semnat un protocol cu APIA prin care îi informeaza despre incendiile de vegetație.

Conducerea inspectoratului atrage atenția că sunt momente pe parcursul unei zile când toate echipajele acționeaza la stingerea vegetației uscate, iar această situtație face ca pompierii să nu poată ajunge în timp ultil la alte solicitări mai importante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.