Singura elevă din Timiș cu 10 pe linie la BAC: „Nu am...

Singura elevă din Timiș cu 10 pe linie la BAC: „Nu am alergat niciodată după note. Rămân în țară” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Ansira Dinu este de o frumusețe răpitoare, dar și cel mai bun absolvent de liceu din județul Timiș. Tânăra a reușit performanța de a obține 10 pe linie la examenul de Bacalaureat, fiind singura din județ cu astfel de rezultate.

Ansira Dinu a terminat liceul la Colegiul Național Bănățean, la specializarea Matematică-Informatică, și a povestit, pentru PRESSALERT.ro, că s-a așteptat să obțină nota maximă doar după ce a susținut toate probele examenului de Bacalaureat.

“Sincer, mă așteptam să iau 10 după ce am susținut probele. Știu foarte bine să mă autoevaluez și eram conștientă că am făcut binee. Oricum, nota mea tindea către 10, depindea doar de corectori. BAC-ul ca și nivel de dificultate nu mi s-a părut foarte greu, dimpotrivă, mi s-a părut chiar accesibil și notele au fost pe măsură, consider eu”, a explicat Ansira Dinu.

Eleva de 10 a precizat că nu a luat deloc meditații pentru materiile din care a susținut probele la examenul de Bacalaureat.

“Nu știu exact când am început să învăț pentru BAC, pentru că pur și simplu a fost o muncă pe parcursul celor patru ani de liceu, și nu numai. Strict, să știu că învăț numai pentru o probă, am început cu două, trei săptămâni înainte de BAC. Nu foarte devreme, pentru că eu deja știam cam tot ce trebuie pentru BAC. Nu am luat meditații pentru materiile de BAC. Am consultat, în schimb, profesorii mei din general”, a afirmat Ansira Dinu.

ansira dinu
Ansira Dinu este eleva din Timiș cu 10 pe linie la BAC.

În ceea ce privește planurile de viitor, absolventa de liceu a precizat că vrea să se înscrie la Universitatea de Medicină din Timișoara, la Medicină Generală, visul ei fiind să devină chirurg.

“Mă pregătesc la Biologie pentru admitere, pentru că vreau să dau la Facultatea de Medicină. Rămân în țară, sper să intru la Medicină, iar după cei șase ani de studiu, sper să urmez chirurgia, dar nu știu exact. La admiterea la Medicină e testul suprem, pentru mine cel puțin”, a povestit Ansira.

Absolventa Colegiului Național Bănățean spune că a fost mereu a doua din clasă și că nu a “alergat” niciodată după cele mai bune note, iar la BAC crede că pur și simplu s-a descurcat mai bine decât ceilalți candidați.

“Nu am fost niciodată prima din clasă, ci a doua, pentru că nu am făcut sport și mereu eram cu câteva sutimi la medie în spate, având o materie în minus. Nu am fost niciodată elevul care să alerge după note, să ies în evidență, pur și simplu am vrut să fiu evaluată ca și restul. La BAC, așa a fost să fie, aparent m-am descurcat mai bine decât ceilalți. Am fost într-o stare de șoc când am aflat că am luat 10 la BAC, pentru câteva secunde. Părinții mei sunt despărțiți, eu sunt navetistă, locuiesc în Giarmata, stau în chirie în Timișoara. Nu au avut niciodată o posibilitate financiară extraordinară încât să zic că îmi permit orice. În schimb, mama mea fiind învățătoare și tatăl meu o persoană pasionată de așa ceva, au pus accent pe educația mea. Nu știam bine să citesc și făceam integrame cu bunicul meu și ușor se cultivează chestiile astea”, a declarat Ansira Dinu.

Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean, are doar cuvinte de laudă la adresa Ansirei Dinu.

„Este un copil care din clasa a IX-a a avut rezultate deosebite, este implicată și în activități extrașcolare.


Ansira este copil normal, dar care muncește foarte mult. Nota 10 la Bacalaureat reprezintă un vârf, tot timpul ne așteptăm să obținem note maximale la examenele naționale. Este foarte important că acești copii sunt preocupați de școală, dar și de activități extrașcolare, încearcă să se dezvolte pe toate planurile”, a precizat Sorin Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.