Măsură fără precedent: Robu amenință că va tăia salariile unor angajați ai...

Măsură fără precedent: Robu amenință că va tăia salariile unor angajați ai Primăriei Timișoara. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, face un anunț dur la început de an 2018, legat de Direcția de Urbanism din cadrul primăriei. Edilul-șef amenință că le va scădea salariile angajaților acesteia din cauză că nu și-au făcut treaba în cazul proprietarilor de clădiri nerenovate.

La sfârșitul anului trecut, conform verificărilor din teren, 63 de proprietari de clădiri din Timișoara au fost identificați ca pasibili de a plăti impozite mărite, din cauză că și-au lăsat imobilele în paragină.


Însă, deocamdată, măsura asupra impozitării a fost aplicată pentru doar 35 din cei 63 de proprietari. De vină pentru tratamentul diferențiat ar fi, spune primarul Timișoarei, Direcția de Urbanism, care nu a finalizat actele necesare pentru ca supra-taxa să fie impusă și pentru restul de proprietari. Primarul Nicolae Robu admite că situația este una complet injustă și promite o măsură fără precedent: scăderea salariilor angajaților din cadrul Direcției de Urbanism.

Întrebat cu cât vor fi diminuate lefurile angajaților care nu și-au făcut treaba, Robu a fost destul de tăios. „Cu cât vreau. Legea salarizării în administrația publică locală este cea mai bună pârghie pe care o poți avea să îi stimulezi, respectiv să îi scoți din letargie pe unii. Aveți puțină răbdare. Așteptați. Probabil vă voi spune săptămâna viitoare. Trebuie să fie un semnal pentru toți că nu ne jucăm. După Codul Muncii, le aplici o sancțiune, iar ei îți râd în nas. Se duc în instanță, unde mereu câștigă. Avocații găsesc câte o chichiță ca judecătorii să se pronunțe în favoarea angajaților în procesul cu o instituție. Nu s-a dovedit productivă instituția sancțiunii și eu voi recurge acum la instituția salarizării. Aici e simplu, primarul propune, CL decide”.

Edilul a promis că măsura scăderilor salariale va intra în vigoare de la 1 februarie. Direcția de Urbanism este condusă de Sorin Ciurariu, care a fost demis pe vremea administrației Ciuhandu, însă acesta a revenit la Direcția de Urbanism după ce a câștigat un proces cu municipalitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.